Gala excelenței în educație. Activitate de premiere a celor aproximativ 700 de elevi care sclipesc în școlile și liceele din Galați.

Evenimentul a fost o inițiativă a Asociației Umanitare “Gloria Education” din Galați și a Primăriei muncicpiului Galați, care a constat în premierea elevilor de clasele V-Xll, ce au terminat anul scolar 2020-2021 cu media 10 Alături de organizatori au fost sponsori ca Hygienium, Apan, Kaufland, aBeauty, Code School Clubs, Derpan, Citadina 98, Tthecon, Tipografia Graphotek, Apa Canal Gala[i, Asociatia pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar Galați-SRAU, în parteneriat cu Grande Gloria Production S.A.

Totul s-a desfășurat pe data de 8 iulie, la ora 17:00, în Grădina Publică Galați, iar între momentele artistice pregătite, au fost oferite premiile. Fiecare elev gălățean din cei 643 invitați,  s-au bucurat de premii în bani, în valoare de 300 de lei, produse Hygienium, dulciuri și diplome de excelență.

Înainte de a începe premierea, elevii s-au așezat nerabdători pe scaunele numerotate cu clasa pe care o reprezentau.

Premiile au fost oferite de primarul orașului. Când le-a fost înmânat premiul, în ochii fiecăruia se citeau bucuria  și mândria de a fi acolo printre oamenii care îi priveau cu admirație.

Actiunea a fost  o premieră în Galați, fiind primul an în care se desfășoară, dar autoritățile au dat asigurări că această va continua și în anii următori, în speranța că asta îi va ambiționa mai mult elevi să se autodepășească și să și dorească rezultate mari.

Chiar dacă au fost temperaturi extreme, căldura de foc (evenimentul a avut loc în aer liber) nu a fost un motiv de îngrijorare pentru cei care au premiați. Ba chiar, norul de ploaie care a trecut deasupra noastră, timp de câteva minute, a fost privit ca o binecuvântare, cu toții dorindu-și un strop de răcoare.

A fost un moment de bucurie… 

Am fost și eu printre cei premiați și pot confirma emoțiile intense pe care le- au trăit elevii în acele momente. A fost un moment de bucurie, de încredere și de amintiri plăcute pentru anii care vin.

Printre elevii de 10, și câțiva baschetbaliști

Printre sutele de elevi premiați s-a aflat și  un grup de  baschetbaliști de clasa a VIII- a, care reușesc, iată, să se împartă între școală și sport. Au atins excelență chiar dacă au și alte pasiuni. Se poate, deci!

E greu, dar nu imposibil. Trebuie să- ți găsești o motivație, acel ceva ce te determină să fii mai bun decât ieri, iar școala trebuie mereu să susțină planul b în caz de Doamne ferește, vreo accidentare, nu vei mai putea juca“, au spus băieții.

Ei au atins această excelență prin: talent, pasiune, munca, exigenta, rigoare și curaj.

În ciuda unui an atipic în care schimbarea online-fizic a dat bătăi de cap multora dintre noi, acești elevi au reușit prin învățare constantă, atenție la ore și interes față de fiecare materie în parte, să devină mai buni și, ce e mai important, au învățat să nu renunțe.

Mai multe despre “Gloria Education Fundation”:

Aceasta echipă are scopul de a schimba ceva în educație. Se implică în multe proiecte cu scop de inovație alături de Primăria Municipiului Galați. Unele dintre aceste proiecte au ca scop: plantarea copacilor, igienizarea școlilor și a teatrelor, oferind produse Hygienium, Gale de excelență pentru cei de 10.