Fostul jurnalist botoșănean, Cristian Ioan Dimofte, a lansat o nouă carte. Aceasta este una în proză, după cum ne-a spus chiar el. Cartea este cu povestiri și o nuvelă care dă titlul cărții despre oameni care s-au îmbolnăvit de cancer și dintre care supraviețuiește doar unul. Povestirile sunt despre oameni, locuri, fapte întâlnite și petrecute cât am fost ziarist în Botoșani și puțin după aceea până în 2010″.

Cristian Ioan Dimofte a mai publicat la editura Geea din Botoșani un volum de versuri, acum doi ani, intitulat “Secundele iubirii târzii”‘, dedicat fostei sotii cu care are doi copii, o față de 20 de ani, în anul II  la Facultatea de Sociologie la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj și un băiat de 19

Autorul cărții a  fost în perioada 1991-2006 reporter, redactor corespondent în Iași, Botoșani și Suceava, iar în periaoda 1999-2006, corespondent radio BBC Londra, secția română. În perioda 1991-1993 a urmat cursuri la Facultatea de Litere -ziaristică din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din Iași. Din  2015 până în prezent a devenit pensionar și este  membru UZPR. În prezent, Cristian Ioan Dimofte locuiește în comuna Sulița din județul Botoșani.