Interviu cu cel mai apreciat prezentator din toate timpurile, Octavian Ursulescu. Cu ce si-a ocupat timpul pe perioada pandemiei domnul 0ctavian Ursulescu? Nu si- a pierdut  pasiunea pentru matematica nici dupa  atatia ani, iar asta l-a ajutat acum. 

Cu ocazia festivalului International de Muzica Usoara George Grigoriu, l- am  descoperit si i-am  luat interviu celui mai longeviv  prezentator de festivaluri, un profesionist si un exemplu de urmat pentru toti prezentatorii, domnul Octavian Ursulescu. M- am simtit minunat sa am oportunitatea de a sta de vorba  cu dumnealui, un om cu o atitudine pozitiva si primitoare.

Acesta mi- a povestit si cate ceva despre vechea lui pasiune care s- a mentinut in toti anii aceștia, matematica. Pe langa faptul ca este un prezentator fara cusur, el a fost si olimpic la matematica.

In interviul pe care  i l- am luat, mi-a spus cum  si -a cultivat acesta pasiune in pandemie.  ”Matematica este minunata. Matematica e de o frumusete rara. Nu stiu cat iti place tie sau altora […] In pandemie, fiind si la fizica laureat, nu doar la matematică, ma plictiseam, neavand spectacole. Nu ma plictiseam, ca aveam treaba, dar am avut o groaza de  prieteni care aveau colegi cu probleme la matematica si la fizica. Faceau online pregătire, le era greu, asa incat m-am oferit si am meditat pro-bono, sigur, gratuit, amical pe copiii catorva colegi si prieteni de-ai mei la matematica si la fizica”. 

Iubirea domnului Octavian pentru matematica este deosebit de mare, chiar acesta spunandu-mi ca atunci cand merge cu Stela Enache in concerte, iar aceasta canta melodia ”Liceenii”, el zambeste la partea ”cand la mate dai de greu”, deoarece, el niciodata nu a dat de greu la matematica.

Domnul Ursulescu a spus si ca in ceea ce face el astăzi matematica l-a  ajutat prin rigoare, prin disciplina, seriozitate  si prin punctualitate.

Domnul Ursulescu este o persoana extraordinara, care mi-a povestit cu tot dragul despre pasiunile sale, despre festival si despre meseria dumnealui, fara sa critice faptul ca eu eram doar o mica jurnalista care il privea cum multa admiratie.

Din partea acestuia, am primit si un mesaj pentru cei de la Buzz,care muncesc din greu pentru a-si cultiva pasiunea.

Ma bucur ca iată, la 12 ani, reusesti sa te apropii de jurnalism. Este o varsta frumoasa si banuiesc ca esti foarte buna la carte, pentru ca un jurnalist, ca si un prezentator, trebuie sa aiba un bagaj de cunostinte impecabil, cultura generala care nu poate fi castigata decat prin studiu, prin note extraordinare la școală. In ziua de azi, aproape ca a devenit o rusine sa ai zece pe linie, sa fii bun la carte. Sa nu abdici de la asa ceva, pentru ca un ziar al tinerilor trebuie sa fie un ziar al copiilor si tinerilor eminenti la învățătură, care stapanesc perfect limba romana si gramatica, pe care n -o fac asa cum  se intampla  adeseori pe micul ecran, la radio, cacofonii, intalnesc improprietati de limbaj, o topica greșită. Dau un exemplu: Limba romana nu este limba engleza sau limba Germana. Ii ascultam pe crainicii de la televiziune, formuland asa: ”Noapte bună va doresc!”. In limba romana se spune: ”Va dorim noapte buna!”. Verbul sa fie la început, nu ”Noapte bună va doresc”. Asta- i in limba germana. Deci, iata tot felul de lucruri cu care ne intalnim si pe care voi, tinerii ziariști trebuie sa le știți, tineri ziariști pe care Ioana Matfeev, o fata extraordinar de pasionata va pregătește- o stiu de cand conducea fanclubul Adrian Enache la Botoșani- Ioana Matfeev este o profesoara de jurnalism pentru voi cei foarte mici”. 

Pentru mine a fost o placere si o onoare sa stau de vorba  cu acest prezentator carismatic. Intalnirea cu dumnealui a fost una plina de povesti si sfaturi înțelepte, ceea ce o face memorabila.

Interviul cu Octavian Ursulescu, dar si alte interviuri facute la festival le puteți asculta aici