Orele online desfășurate din cauza pandemiei prin care trecem au pus în dificultate exprimarea și răbdarea copiilor, lucru remarcat și de învățătorii cu experiență din oraș. Unul dintre cei mai cunoscuți  dascăli din Botoșani  este de părere că învățarea online i-a afectat pe copii și și-a propus să-i îndrume pe copii zona comunicării. 

Este vorba despre doamna învățătoare, Florentina Dănilă, care a predat până anul trecut la Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga” și care, vara aceasta, susține, ca voluntar, cursul Scriere Creativă în cadrul programului “BiblioVacanța” al Bibliotecii “Mihai Eminescu”. Ea îi învață pe copii lucruri interesante, prin joc și mai ales îi îndeamnă la scris și citit. “La cursul de Scriere creativă ne jucăm cu cuvintele. E foarte important să-i învățăm pe copii că orice cuvânt are o valoare deosebită, trebuie folosit cum trebuie și acolo unde trebuie, ne antrenăm mintea cu tot felul de jocuri și învățăm anumite reguli”, ne-a declarat Florentina Dănilă.

Izolarea și petrecerea timpului în fața ecranelor au influențat puternic exprimarea verbală și scrisă, dar și răbdarea copiilor: “E un pic mai greu să învățăm copiii de azi să compună, din câte observ, pentru că, după acest an de stat acasă și de stat mai mult în fața ecranelor, e mai greu cu exprimarea. Exprimarea scrisă este destul de greoaie acum și copiii nu mai  au suficientă răbdare să-și exprime ideile pe care le au”, ne-a spus dascălul.

Învățătoarea face voluntariat la Bibliotecă din dorința de a-i învăța pe copii să se exprime corect: “Am ales să fac voluntariat aici, pentru că îmi place să scriu, îmi plac copiii și pentru că eu consider că este foarte important ca toți copiii să învețe să se exprime clar, corect și frumos. Este foarte important acest lucru și din acest motiv am ales să vin aici vara aceasta pentru cursul de Scriere creativă”.