Asociația Buzzmedia a încheiat încă un proiect frumos dedicat copiilor dorinci să se descopere. Este vorba despre cursul “Arta discursului” în cadrul căruia mai mulți copii au urmat ore de dicție și de realizare a unui discurs. Sâmbătă dimineață, în parcul Mihai Eminescu, chiar în foișor, a avut loc festivitatea de premiere. În cadrul evenimentului copiii care au urmat cursul au primit diplome cu diferite competențe obținute în urma susținerii discursului.

Au fost alături de micii reporteri oameni dragi redacției Buzz, consilierul de imagine, Cristina Miron, psihoterapeutul Cristina Lupașcu și jurnalistul Radu Căjvăneanu. Aceștia, împreună cu Denisa Sandu, redactor șef Buzz și îndrumător al cursului Vlogging&TV la Școala de jurnalism Buzz, au oferit micilor cursanți competențe pe diplomele pe care le-au primit, de la naturalețe, imaginație, până la prezență de spirit sau creativitate.

Au fost în total cinci participanți. Fiecare și-a rostit discursul cu multă emoție mai ales că toți se aflau la prima ipostază de acest de fel. Deși n-au decât 10 sau 11 ani, copiii au trecut cu succes peste momentele dificile cauzate de tracul de a vorbi în public.

Evenimentul a fost prezentat de colega noastra, Ioana Ivas de 12 ani, care a debutat cu această ocazie, în aceasta calitate. Ioana a fost apreciată de toți cei prezenți pentru modul în care a reușit să-și facă treaba. La final, chiar domnul Radul Căjvăneanu i-a spus că o urmărește la Jurnalul copiilor pe care îl prezintă, apreciind că are un timbru vocal aparte și e foarte distinsă.

Discursurile copiilor au fost pe  teme diferite, respectiv animeuri, fotbal, handbal sau gătitul la vârste fragede. Mai trebuia să fie și Eduard Pavăl, dar acesta s-a aflat în vacanță, comisia de jurizare hotărând ca profesorii de la curs să-i ofere competențe pe diplomă în funcție de evoluția micuțului la ore.

Au venit la festivitate și Karina Todireanu și Alexandra Ciotir, cele două, foste membre Buzz, acum, studente în anul al II-lea la facultate în București.

Karina Todireanu ne-a spus cum a fost implicarea ei în acest proiect, dar și despre evoluția cursanților. “Evenimentul de astăzi a fost un succes, am rămas plăcut surprinsă de ceea ce s-a întâmplat în Parcul Mihai Eminescu. Copiii s-au descurcat foarte bine, cu mult peste așteptările mele. Au rostit clar, corect, au avut câte un discurs bine construit, pe care l-au prezentat, fiecare, într-un mod inedit, publicului prezent. Au evoluat foarte mult de când i-am văzut prima dată. Mă bucură să- știu implicați, e important ca un copil, un tânăr să își dorească să facă altceva pe lângă școală și, cu siguranță, acest curs îi va ajuta pe mai departe. Eu am predat cursul de dicție”.

Alexandra Ciotir ne-a spus și ea cum este să predai și despre micii elevi.  “Am fost extrem de fericită să am ocazia să particip la un nou eveniment fizic, marca Buzz după un an și jumătate de pauză. Îmi era tare dor și a fost foarte drăguț, intim și plin de emoțiile transmise de către cei cinci cursanți și părinții care le erau alături. Copiii s-au descurcat foarte bine, ținând cont că a fost un curs desfășurat doar pe o perioadă de trei luni. Pentru un copil trei luni nu sunt atât de multe precum par, dar credem că în acest timp am reușit să le formam niște mici baze. Am avut astăzi niște surprize atât de plăcute și neașteptate din partea unuia dintre copii. Este dovada că se poate. Am predat la Arta discursului public și i am ajutat pe copii să își găsească ideile pentru discurs și i am ajutat în creionarea acestuia până în forma în care a fost spus astăzi în foișor”.

Nu au fost premii efectiv, adică locurile 1,2,3, pentru că, așa cum a spus Ioana Ivaș, ca prezentatoare, la Buzz, notele contează prea puțin. Au fost acordate competențe deoarece fiecare copil poate fi creativ.

Ioana Matfeev, directorul Buzz și inițiatoarea proiectului, cea care a predat alături de Karina și Alexandra acest curs, a explicat exact în ce a constat cursul și cum i s-au părut copiii. “Cursul Arta discursului este un proiect mai nou al asociației Buzzmedia, doarece ne dorim să deschidem ușa spre a descoperi importanța comunicării și copiilor din afara redacției Buzz. Copiii au urmat acest curs timp în care au realizat discursuri pe teme alese de ei. Totodată au făcut lecții de dicție pentru a conștientiza importanta unei vorbiri corecte. Ii felicit pe copii pentru responsabilitate, pentru consecvență. Sfatul meu pentru ei, acum, la final de curs este să continuie exercițiile de dicție pe care le am făcut, să nu uite atunci când au de vorbit public să deschidă gurița mare, să rostească orice cuvânt integral, să finalizeze cuvintele și să nu evite vorbirea în public pentru că numai așa vor scăpa de tracul aferent”.

Copiii premiați azi sunt Ianis Chelaru, Timea Manolache, Răzvan Pînzariu, Darius Ulman și Flavius Ulman.