Zilele trecute am fost curios să aflu care sunt suvenirurile pe care oamenii și le procură cel mai des din  vacanțele în care pleacă.

Ioana Ivaș,12 ani: De obicei, din vacanțe iau magneți, vederi și căni. Consider că suvenirurile trebuie să aducă amintiri plăcute din locurile în care ai fost.

Luca Lazăr, 11 ani: Nu îmi cumpăr lucruri scumpe ci mai degrabă ieftine, dar cu valoare sentimentală. Am o colecție de magneți de frigider pe care sper să o reîntregesc și anul acesta cu câteva modele noi din locul unde voi pleca în vacanță. Îmi place din când în când să mă uit la ei și să îmi amintesc de locurile pe unde am fost. 

Iosif Pintilie, 17 ani: De obicei,  nu îmi cumpăr suveniruri, deoarece nu le văd sensul. Consider că un magnet de frigider nu mă ajută cu nimic, astfel că, de obicei, nu achiziționez nimic. Prefer să folosesc bugetul stabilit pentru vacanța respectivă doar pe starea mea de bine, pentru că, la urma urmei, merg în vacanță să mă distrez.

Alina Popa, 38 ani: Eu, de obicei, iau cate ceva doar pentru persoanele dragi. Iau obiecte mici sa nu ocupe loc in bagaj. Magneți de frigider, sapun cu diferite arome din plante, condimente de pus in mancare. De regula, eu merg in Grecia in vacanță si au diverse lucruri cu specificul locului. Multe sunt facute de localnici de acolo. Am cumparat de la un localnic un balsam de buze facut de el (din plante). Sunt si fel de fel de tricouri personalizateAm cumparat si dulciuri pt a le face cadou….. halva, rahat , nuga ( toate cu fistic).

Marinela Drăgoi, 45ani:  În ultimul timp am renunţat să mai cumpăr suveniruri pentru că indiferent de ce zonă vizitam erau la fel. Cele mai bune si autentice suveniruri sunt pozele făcute cu telefonul ori aparatul foto.Ele nu mai sunt trase la indigo si păstrează exact ‘sufletul’ locului.