18.10 – a inceput cea de-a 12 -a editie a festivalului de folk. Sunt in concurs 14 concurenti. Prezintã actrita Ana Maria Chelaru. Au fost trecute in revista detaliile evenimentului: organizatori, sponsori, partneri. Au fost aminite poeziile cantate de-a lungul  timpului dintre cele scrise de Mihai Eminescu. Totusi, a douasprezecea editie, nu a doisprezecea, cum a spus prezentatoarea de două ori chiar la începutul manifestării.

Până sa înceapă festivalul publicul a putut urmări un colaj de fotografii cu oamenii dragi ai festivalului care, din păcate, nu mai sunt printre noi: Ion Chiriac, Vasile Mardare sau Clara Mărgineanu. 🖤

18.12- intra in concurs Ioana Balan, prima concurentă. A cantat 2 piese.

18.33 – canta Andreea Petrisor de 14 ani din Botosani,  la fel ca prima concurenta.

18:39-amfiteatrul unde se desfasoara festivalul este la aproape jumatate din capacitatea lui.

18:42-Cristina Maria Lucanita este urmatoarea concurenta, are 13 ani si  este din Falticeni. Ea a cantat de la Eminescu, Glossa.

18:48-David Cozar are 14 ani,  este  din Bucuresti si canta 2 melodii din care una dedicată lui Ion Chiriac. El inchide categoria de varsta 7-14 ani

18:57- Panzaru Bianca are 18 ani si canta 2 melodii  din care una cu versuri de Eminescu. Poezia O ramai dupa interpretarea Ioanei Ignat.

19:06- Miclesu Denisa Georgiana are 22 ani și canta doua melodii, una cu versuri scrise de ea si alta  cu versuri scrise de Eminescu. Este din Dorohoi și s-a pregătit cu profesorul Liviu Ciulei. Este o prezenta angelică după cum comenteaza publicul.

19. 25. Canta Ioana Lipciuc din București. A anunțat ca va cânta “Dacă iubești fără sa speri”. Ana Maria Chelaru face apel la concurenți sa lase emoțiile de o parte, probabil văzându-l și pe concurentul anterior care s-a oprit în timpul melodiei nereușind să gestioneze tracul. Acum canta Lupii de la Adda.

19:35- Canta Anichiforesei Ștefana de 19 ani, din Fălticeni. Canta doua melodii, una cu versurile lui Eminescu. A doua oara în concurs, “O ramai” după interpretarea lansată de Ioana Ignat.

19.41.  A urcat pe scena Geani Padurariu de 17 ani din Dorohoi. Canta “Telefon peste noapte” de Walter Ghovolescu, pe textul lui Adrian Păunescu și “Ploaie albastra” de Ovidiu Mihăilescu. Ovidiu Mihăilescu va susține recital în seara aceasta și face parte din juriu alături de omul de radio Mihai Cosmin Popescu și profesorul Ludvic Schibinschi.

19.52. Canta Adrian Teodor Ștefan  și nu este pentru prima data la festival.

20. 24. Fiica lui Ion Chiriac a coborât de pe scena după ce a ținut un scurt discurs în memoria tatălui ei, prezent la festival în recital. A și cantat publicului prezent. Acum sunt derulate imagini cu cantautorul amintit. Înainte de momentul dedicat lui Ion Chiriac, Ovidiu Mihăilescu le-a vorbit oamenilor despre mult regretata Clara Mărgineanu. A fost difuzat și un filmulet.

Juriul a plecat sa delibereze, se așteaptă rezultatele și recitalul lui Ovidiu Mihăilescu împreună cu Liviu Ciulei.

Vasile Mardare este amintit chiar acum pe scena de Ovidiu Mihăilescu. A fost un cantautor din păcate nedescoperit cu adevărat la valoarea lui-a spus Ovidiu Mihăilescu. Acesta citează din cantautor arătând cat de mult a iubit cenaclul flacăra care l-a lansat. Un om care și-a trait viata cu tot sufletul.

Festivalul s-a încheiat în jurul orei 23.00 după un recital spectaculos susținut de Ovidiu Mihăilescu și Liviu Ciulei. Un reportaj despre festival, în curând pe Televiziunea adolescenților, Youtube.