Cartea ce a fermecat copiii de la BiblioVacanta, prezentată de Mihaela Melinte și scrisa de verișoara acesteia.

Doamna Mihaela Melinte, profesoara de limba si literatura română, a citit în prima zi a clubului de lectura la BiblioVacanta, cartea ”Bicicleta fermecată, scrisă de verișoara dumneaei, Mihaela Coșescu în anul 2018.

Această carte a fost foarte admirată de micuți, iar aceștia s au lăsat purtați de vraja poveștii, prezentată fermecător, de către dascălul amintit.

Cu ilustratii atractive si colorate, povestea scrisa de mana si cu un mesaj plin de farmec, a facut ca aceasta carte sa fie atât de dorită și îndrăgită de micuți.

Doamna Mihaela Melinte mi-a spus despre părerea ei legată de carte și despre relatia ei cu aceasta carte.

Cartea autoarei Mihaela Coșescu îmi este foarte apropiată, mai ales că sursa de inspirație a cărții “Bicicleta fermecata” este chiar bunica mea, un model de bunătate, hărnicie și ambiție, care a împlinit acest an vârsta de 93 de ani. Povestea, originală și emoționantă, este imposibil să nu o iubești. Aceasta propune o călătorie prin satul românesc de altădată, reamintind tuturor generațiilor despre bunicuțele noastre blânde, talentate, îndemânatice și nespus de harnice. Este o poveste care ne demonstrează clar că într-o bună zi dorințele se vor împlini, de aceea cartea și-a încântat toți cititorii de până acum, luând în considerare toate recenziile și aprecierile. Ilustrațiile sunt remarcabile, în tonuri viu colorate și cu detalii fascinante. Copiii de la Clubul Bibliovacanța au fost foarte receptivi și empatici cu personajul poveștii, semn că au iubit-o.”

Autoarea Mihaela Coșescu are multe cărți admirate si îndrăgite de copii, dar cartea  “Bicicleta fermecată” transmite un mesaj în care cred toți copiii.

Muncește pentru visele tale,iar daca iti doresti cu adevarat,acestea se vor indeplini mai devreme sau mai târziu. Toate cărțile acestei autoare sunt de excepție, deoarece ele își multiplică mereu înțelesurile, în funcție de receptorii lor. Scriitoarea Mihaela Coșescu iubește copiii, îi place să scrie altfel de povești decât cele clasice, povești care să transmită valori și care ajută cititorii să-și exprime emoțiile și să fie empatici. Este un om cu talent de povestitor, care prin poveștile ei îi ajută pe copii să înțeleagă lumea înconjurătoare, să fie independenti, să facă alegerile potrivite. Amintesc aici  câteva cărți ale autoarei, cărți pe care am reușit să le citesc copiilor și cu alte ocazii, de exemplu de Ziua Internațională a Cititului Împreună:  “Cercul” ,”Calul Năzdrăvan”,”E și treaba mea!”,”R-Mami” ,”Cum am devenit pantof regal”. Chiar le recomand doamnelor educatoare și doamnelor învățătoare să le valorifice la clasă cu cei mici. Dacă ar fi să aleg cartea mea preferată dintre toate acestea, fără îndoială ar fi “Bicicleta fermecată”, o carte care îmbină armonios inocența copilăriei cu maturitatea”, mai adauga doamna profesoara.

Cărți deosebite care strălucesc printre restul cărților din raft se gasesc mai greu, dar mereu sunt cele mai frumoase.