Mai este o săptămână până la începerea anului școlar, iar lecturile obligatorii primite pentru vacanță trebuie finalizate. Vacanța este pe sfârșite, copiii s-au distrat, au mers la mare, la munte, în străinătate, au petrecut timpul în diverse tabere,  dar oare au avut timp și pentru cărțile pe care trebuie să le citească? Aflăm de la câțiva dintre ei dacă au și citit în această vacanță.

Denisa Franț are 12 ani și a citit trei cărți. Unele au fost plictisitoare, după cum ne-a spus chiar ea, dar a avut parte și de lecturi amuzante. A citit Coraline, Războiul limonadei și Castelul din Carpați. 

Ioana Ivaș are 13 ani și a citit  pentru că are un obicei format în acest fel. A citit atât din lecturile obligatorii, dar și din cărțile pe care le preferă. Din cele de la școală i-au plăcut Fram ursul popular, Olguța și operațiunea Jaguarul, iar dintre cele preferate, Însemnările unei puștoaice, Vrăjitoarele. 

Mădălina Mihai are 13 ani  și spune că profesoara lor de română le-a dat o listă de lecturi obligatorii, dar și una întocmită de fiecare elev în parte, ceea ce ea apreciat. Mădălina citește acum Mara lui Slavici, iar din lista proprie,  În mintea mea.

Ilinca Aniței are 13 ani și mi-a spus că a  citit până acum  4 din 18 cărti din fișa de lectură. Acestea sunt Chirițele, Harap Alb, Budulea Taichii. 

Delia Netedu are 13 ani și a citit aproape  toate lecturile primite, dintre acestea amintim: Insula roboților, Povestea fără sfârșit,  Amintiri din copilărie.