Echipajele României au încheiat Campionatele Europene de  Canotaj Under 23, desfășurate în perioada 4-5 Septembrie la Kruszwica, în Polonia, cu o performanță remarcabilă. Zece medalii au fost câștigate de sportivii Federației Române de Canotaj, dintre care cinci de aur și cinci de argint.

Campioana Olimpică, botoșăneanca Simona Radiș, a cucerit două medalii de aur  și la Campionatele Europene Under 23 din Polonia. Una în proba de simplu vâsle feminin, doborând recordul mondial de tineret, iar a doua alături de colegele ei din barca de 8+1.

România se situează astfel pe locul 1 în clasamentul pe națiuni. “Performanță extraordinară a canotorilor români, așa cum ne-au obișnuit deja de altfel! Am demonstrat încă o dată că avem cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câștigate 10 medalii, dintre care 5 de aur și 5 de argint. Îi felicit pe sportivi pentru munca depusă și determinarea de care au dat dovadă! Așteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Munchen din 9-10 octombrie”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.