Tot mai mulți adolescenți poartă bijuterii de tot felul, din tot felul de materiale. Cele mai populare sunt pandantivele lungi, lanțurile și inelele masive sau bijuterile cu perle, cristale sau sticlă.  Am stat de vorbă cu câțiva adolescenți despre care știu că poartă astfel de bijuuri, pentru a vedea motivul pentru care o fac.

,,În general, port bijuterii când ies afară sau merg undeva în oraș pentru că îmi fac outfitul să arate mult mai bine. Port foarte multe inele, brățări cercei, coliere cu cristale sau perle. Câteva dintre brățările, colierele și inelele pe care le port mereu, sunt de la prieteni”, ne-a declarat Alesia Țurcanu de 14 ani. (outfit = ținută/costum)

Bijuteriile pe care le purtăm ne și caracterizează, ca persoană, sau reprezintă lucruri de preț, ceea ce ține să spună și Renata de 16 ani. ,,Mereu port bijuterii, mai ales când ies în oraș. Mereu am preferat inelele și lanțurile simple și fine, simt că acestea mi se potrivesc și mă caracterizează. Unul dintre lanțurile mele preferate pe care îl port mai mereu, l-am primit de mama mea”.

Cei mai în vârstă preferă și ceasurile, ca accesoriu, important pentru ei la ținută și recunosc și ei că bijuteriile aduc un plus vestimentației purtate.  ,,Eu port bijuterii tot timpul. Îmi plac cele de stil gablot, de aur sau argint, în funcție de starea mea de spirit. Îi plac foarte mult ceasurile, chiar am și o mini-colecție cu câteva. Majoritatea sunt primite de la soțul meu sau prieteni”, a spus Dana Oroșanu.