Mănăstirea Vorona, una dintre cele mai cunoscute mănăstiri ale județului nostru și- a serbat hramul miercuri, 8 septembrie. Praznicul Nașterii Maicii Domnului a adunat în curtea mănăstirii, ca în fiecare an, sute de credincioși, ce au participat la Sfânta Liturghie.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei,  împreună cu un sobor de preoți, la altarul de vară al mănăstirii. Mănăstirea Vorona este o mănăstire ortodoxă de maici și reprezintă loc de pelerinaj și un adevărat leagăn cultural, adăpostind mii de cărți vechi cu o valoare culturală imensă.

Maica Sofronia, care viețuiește în această mănăstire de la vârsta de 15 ani ne-a spus : ,Fiecare clipă din viața noastră este un timp pe care Dumnezeu dorește să-l petreacă alaturi de noi. Ne amintim cu cutremur de cuvintele Mântuitorului pe care în momentele de maximă intensitate emoțională, la Cina cea de Taină, le-a rostit ca un testament către ucenicii săi, prin aceasta și nouă, tuturor celor care dorim să pășim pe calea ce duce la Împărăție: ,,Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unul pe altul precum v-am iubit Eu”. Aceasta iubire sfânta ne-a adunat pe toți cei prezenți în obștea mănăstirii”.

Ph: Mădălina Mihai
Ph: Mădălina Mihai