Tot mai mulți copii și-au luat, în ziua de azi, animale de companie. Căței, pisici, hamsteri, pești, iepurași, broaște țestoase sau tot felul de păsări sunt prietenii necuvântători ai copiilor de azi. Am stat de vorbă cu câțiva copii pentru a vedea ce animale au acasă și de ce le-au ales pe acelea.

Ana Ciobanu Lăzărescu (9 ani): ,,Am un animal, este un cățeluș și am ales acest fel de animal deoarece cățelușii  au nevoie de multă mișcare, iar mie îmi place să mă plimb. Mi-aș mai dori o pisică, pentru că ele  sunt mai ușor de îngrijt și chiar sunt adorabile”.

Alesia Țurcanu (14 ani): ,,Am un câine care este rasa Pug  pe care cheama Ivy. Nu aș mai vrea un animal pentru că e o responsabilitate prea mare. Dar dacă nu aș avea câinele, cel mai probabil aș vrea o broască”.

Maya Prisacariu (12 ani):  ,,Am un cățeluș de rasa Bichon maltez, deoarece câinii sunt loiali.  Aș mai vrea un animal fiindcă le îndragesc pe toate”.

 Ioana Crainiciuc (17 ani):  ,,Am un motănel de mai mult de un an. Nu aș mai vrea un animal, pentru că ne ocupă deja mare parte din timp”.