Bucuria copiilor de a practica ciclismul a fost exersată, duminică, din plin la Galați. ”Juniorii pedalează”, este o competitie pentru ciclistii pasionați.

Competiția de ciclism, ajunsă la a XIV -a ediție, a strâns în jurul ei  copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, care au putut participa în urma achitării unei taxe de 30 lei. Cei cu vârste de până la 5  ani au beneficiat de gratuitate.

Categoriile de vârstă au fost următoarele: 4-5 ani, 6-8 , 9-11  și 12-14 ani, partajate în fete și băieți, numarul maxim de concurenți fiind de 120.

Competiția s-a desfășurat în zona pădurii de lângă stadionul ”Nicolae Rainea” (Dunărea). Traseul a fost mixt asfalt-offroad, băieții făcând 2 ture, iar fetele doar o tură de traseu. Cel mai scurt traseu   a fost la categoria 4-5 de aprox 300 m,  iar cel mai lung, de 2 km, la categoria 12-14 ani.

Copiii au fost obligați să poarte casca de ciclism pentru a evita accidentele pe traseu.

Vremea a fost una foarte caldă, soarele strălucind toată ziua. Fiecare concurent a fost premiat cu câte o medalie și o diplomă de participare, iar 3 fete si 3 baieti de la fiecare categorie de vârstă au primit și câte un trofeu și surprize de la sponsori.

Emoțiile au fost mari, iar bucuria, și mai mare, mai ales la strigarea premiilor.

Este un eveniment de suflet pentru noi, cei din Asociația Bike Works, și ne bucurăm că reușim să ajungem în această toamnă la ediția cu numărul 14. Va fi o cursă pe offroad care va testa atât îndemânarea, cât și viteza. Scopul este să promovăm sportul și mersul pe bicicletă în rândul celor mici care vor avea ocazia să dobândească deprinderile necesare, dar și să se bucure de o competiție dedicată lor într-un cadru organizat. Vor fi premii, trofee și multe surprize”, a spus Ștefan Verdeș, manager proiect.

Sponsorii evenimentului au fost Shopping City Galați, APAN, Dr. Oetker, Grande Gloria, Hygenium, Grande Natura, Daily Pub, New Edge, Bora Bora Events.

Partenerii evenimentului au fost: Primăria Municipiului Galați, Ziarul Viața Liberă, Ziarul Monitorul de Galați și Radio ProLiderFM Galați.