Sursa foto: monitorulbt.ro
Sursa foto: monitorulbt.ro

Județul Botoșani se mândrește cu mulți artiști, care mai de care. Noi, însă, am fost curioși să aflăm povestea unui colecționar de pietre. Nu e doar colecționar, ci un adevărat artist al pietrelor.

Dinu Daniel Ciuraru este profesor psihopedagog la Școala Profesională Specială ,,Sfântul Stelian” și  se află la prima sa expoziție de tablouri realizate din pietre.

 

Expoziția ,,Povești cu pietre” este găzduită de Memorialul Ipotești și poate fi admirată, miercuri, 29 septembrie, începând cu ora 17.00 în Sala Portaluri.

Artistul deține aproximativ 700 de tablouri în ATELIERUL CU EMOȚII, iar temele sunt diverse, precum natura, iubirea, istoria, familia. Artistul ne-a povestit despre relația sa cu pietrele.

  ,,De cele mai multe ori pornesc de la o piatră, iar în jurul ei se construiește povestea. Pietrele sunt magice, au o încărcătură energetică fantastică. Pentru mine ele ,,vorbesc”. În tablourile mele, artistele principale sunt pietrele, așa cum se găsesc ele în natură. Nu intervin asupra lor, e o regulă a mea. Eu doar le așez una lângă alta, după voia lor, după potrivirea lor, căutând armonia tabloului. Când nu pot folosi pietre pentru a desăvârși  ,, povestea”, intervin cu crenguțe, lemne, sârmulițe, în general, materiale  prietenoase  ce înnobilează pietrele”, ne- a declarat artistul.

Tablourile  nu sunt de vânzare, dar pot fi văzute si pe: https://www.facebook.com/dinudanielc

https://www.instagram.com/dinudanielciuraru/?fbclid=IwAR03pB-uMHGWSMnstrU8kqPQtORLi4HYkX-Vuh44MaolupG3DwVobW5shzo

https://ro.pinterest.com/c_dinudaniel/_saved/

https://www.instagram.com/dinudanielciuraru/