Cu siguranță,  toți am auzit măcar o dată de jucăria numită Pop-it, una care, în prezent, este între cele mai populare jucării. Considerată antistres, jucăria pare mai degrabă o simplă folie colorată cu bule, dar în realitate este  mai mult decât atât. Fiind considerate jucării antistres acestea sunt folosite și de adulți, nu doar de copii.

Sunt jucării simple cu niște bule  pe care atunci când le atingi te relaxează, ameliorând stările de agitație pe care le avem din când în când. În fiecare familie în care există un copil, sigur este și o jucărie de acest tip.

Chiar dacă, în general, copiii se plictisesc repede de jucăria anti-stres, aceasta încă mai captează atenția. Chiar și cei de la DoR au făcut o descriere a jucăriei. “De unde vine? Din familia mai mare a jucăriilor de tip fidget. Fidget în engleză înseamnă toate mișcările mici pe care le faci când nu poți sta nemișcat (gândește-te la cum bați cu degetele în masă când te plictisești). Jucăriile fidget sunt jucării de destresare, deci practic în loc să fidget cu degetele pe masă pentru că nu poți sta nemișcat, te joci cu un fidget care poate fi cam orice, de la o minge antistres la o rotiță pe care o învârți pe degete”, scriu jurnaliștii de la DoR în newsletterul lor.  Și tot la ei am găsit următoarele: “Designul inițial a fost creat de un cuplu de creatori de jocuri din Israel, Theo și Ora Coster. După ce sora ei a murit de cancer la sân, Ora a avut un vis în care a văzut un câmp de sâni pe care puteai să-i apeși. A transformat visul în realitate și a creat niște prototipuri. Fast forward 2014, copiii Orei au revenit asupra prototipurilor și au înlocuit materialul inițial cu siliconul de azi. În 2019, jucăria a ajuns în State; apoi, ca aproape orice în ziua de azi, designul a început să fie copiat și vândut în variante mai ieftine în toată lumea”.

Pentru mine pop-it-ul, ca și Spinner-ul sau Kendama, sunt jucării cu care câteodată simt nevoia să mă joc. O jucărie de care te plictisești, dar la care revii pentru că ți-e cam dor de ea.