Chiar pe 1 octombrie 2021, mai mulți elevi aiColegiului Național Mihai Eminescu au participat la o competiție  sportivă inedită. Copiii au alergat pentru a câștiga… cărți.

,,Aleargă pentru o carte” este cursa care a pornit la ora 14:30, pe unul dintre terenurile de sport ale liceului.

La start s-au aliniat peste 100 de copii, dornici de mișcare, dar și entuziasmați că vor fi recompensați cu o carte.

Unul dintre organizatorii concursului, profesorul Ionuț Anisie ne-a spus despre concurs.

Concursul interdisciplinar „Aleargă pentru o carte” reprezintă o activitate organizată, în parteneriat cu dascălii din Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani și voluntarii Cercului Ecoturistic „Car Pates” din Botoșani și are ca scop conturarea elementelor de comunicare între elevi și profesori pe baza interacțiunii dintre aceștia, atat în mediul formal, cât și în cel nonformal”.


Sub coordonarea profesorilor de limba română, precum și a celor de educație fizică și sport din școală, cu sprijinul conducerii unității de învățământ și  al celorlalte cadre didactice precum și al părinților și elevilor, concursul și-a propus două direcții fundamentale de acțiune.

Pe de o parte, organizarea unui concurs de alergare cu premii, constând în cărți adaptate specificului vârstei fiecărei categorii de participanți, iar pe de altă parte, un concurs de afișe de prezentare a evenimentului, realizate de elevi.

Afișele au fost supuse spre analiza spre analiză pentru a fi votate de elevi și profesori.

Activitatea se încadrează în seria de evenimente specifice cursului “Non-formal for inclusion” și a proiectului finanțat prin Programul Erasmus + “Educație pentru diversitate prin integrarea modelelor europene”, proiect de mobilitate în domeniul educației școlare. Sperăm ca astfel de activități să se desfășoare din ce în ce mai des și cu un număr de participanți cât mai mare”, a mai spus sursa citată.