Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

O adolescentă din Botoșani, de numai de 15 ani, de la Liceul Pedagogic, joacă fotbal feminin în Lotul Național la Under 17. Denysa Pînzariu a descoperit fotbalul la vârsta de 9 ani, dorindu-și să facă ceva nou, iar, astăzi, luptă pentru turneul final EURO WU17 (3-15 mai 2022).

“Am descoperit acest sport în clasa a III- a la ora de Educație fizică. După ce am jucat pentru prima dată,  mi-am dat seama căa îmi place și că vreau sa învăț tot mai multe lucruri despre acest sport”, ne-a spus Denysa.

Adolescenta este stelistă, iar din străinătate îi place echipele din Franța. Despre fotbalul practicat de băieți și fete, copila ne-a spus că nu sunt diferențe, poate doar la bani. Câștigul pe care îl are un băiat care face fotbal este net superior de cel al unei fete care practică sportul cu balonul rotund, după cum ne-a explicat sportiva.

Sursă foto: Facebook

Pentru Denysa cea mai mare realizare, în prezent, este că a ajuns să joace în lotul național U17, iar acum se află în turneul de calificări pentru Euro WU17.  Despre acest turneu, ea ne-a mărturisit: “Turneul de calificare merge foarte bine, deoarce am terminat pe locul întâi, astfel calificându-ne în grupa A. Este primul turneu la care particip și această participare înseamnă, în primul rând, o experiența nouă, dar și un vis care se pare că devine realitate”. 

Dincolo de sport, eleva Liceului Pedagogic Nicolae Iorga din Botoșani cântă la orgă și chitară și dacă ar fi după ea, ar vrea să joace mai târziu pentru o echipă din Spania.

Sursă foto: Facebook