O femeie din județul Botoșani s-a lansat în lumea cosmeticilor pe bază de uleiuri esențiale și are un succes considerabil. Produsele ei sunt, acum, vândute atât la magazinele din Botoșani, cât și la cele din țară. Povestea cosmeticilor de la Sarafinești unde deține atelierul a început în urmă cu trei ani. 

Liliana Ocu este prezentă la târguri cu produsele pe care le face împreună cu sora ei, dar și în magazinele de profil din țară. “Suntem invitati targuri, avem magazin în piară centrală, la Ecoland și în magazine în tara, chiar și la București, la magazinul <Drag de verde>” ne-a spus doamna Liliana.

Din județ este singura producătoare de astfel de produse, iar din țară, printre puținii care produc cosmetice cu uleiuri esențiale, în mod legal. Doamna Liliana ne-a spus că pe siteul Uniunii Europene sunt notificate produsele ca fiind naturale ceea ce înseamnă că are undă verde să le comercializeze oriunde.

Printre produsele cosmetice pe care le poți cumpăra de la doamna Liliana sunt săpunurile, bombele de baie, cremele din tot felul de substanțe, uleiuri etc. Produsul actual care prinde foarte bine acum sunt crema și săpunul din lapte de capră. “Suntem producători, avem atelierul nostru la Sarafinesti unde producem săpunuri care sunt din uleiuri din ricin, migdale, cacao sau din uleiuri mai scumpe. Folosim uleiuri esențiale, nu parfumante”.

Afacerea femeii a început în urmă cu trei ani după ce aceasta s-a întors din străinătate unde a trăit circa 15 ani. Cu banii câștigați în această țară, doamna Liliana și sora ei au ridicat atelierul ce răspunde normelor europene.