Multi copii din ziua de azi merg la psiholog din cauza a diferite probleme in familie, la scoala, cu prietenii, …etc. De aceea am luat parerea a mai multor copii care merg la psiholog si sa vedem cum se simt facand asta.

Ioana A. (12 ani): ”Eu când merg la psiholog, ma simt extraordinar de bine și libera, deoarece acolo îți poți spune toate problemele ce vor sa dispară din viața ta. pshihologul te ajuta cu sfaturi utile si îți asculta probleme pentru a te ajuta sa te descurci in situații cum ar fi: certuri , sentimente de singurătate, prietenii. După ce termini timpul petrecut, te simți atât de libera încât vrei sa îmbrățișezi pe toată lumea.

Ariana C. (13 ani): ”Prima oara cand am mers la psiholog mi s-a parut o prostie sa zic unui om necunoscut tot ce am pe suflet. Dar dupa cateva ședinte chiar mi-a placut si m-a facut sa ma simt foarte bine.”

Ana P. (12 ani): ”Eu merg la psiholog nu de mult timp, dar chiar imi face placere si zic tot ce am pe suflet. Mi se pare minunat cum cineva chiar studiaza psihologia si stie sa calmeze copii si adulti.”

Alexia D. (14 ani): ”Inca merg la psiholog si ma simt pur si simplu ca si cum ar fi locul meu. Ca si cum as fi in siguranta. Este superb sa stai pe canapea si sa vorbesti cu cineva care chiar te asculta si te intelege si iti da sfaturi”. 

Bullingul este una din frecventele probleme pentru care copiii ajung la psiholog 

Am luat parerea si lui Andrei Dragan care este psihoterapeut in Iași, pentru a vedea cum i se pare lui ca tot mai mulți copii apelează astfel la psiholog:

Copiii sunt o provocare frumoasa pentru mine și cu fiecare caz rezolvat descoper ca adolescentii sunt tot mai inteligenti si mai deschisi spre a isi intelege starile, a-si gestiona emotiile si isi doresc sa evolueze frumos pe toate planurile. Iubesc copiii, iubesc sa descoper diamante pe care sa le slefuiesc pentru a straluci frumos, copilaria e despre explorare, descoperire si despre a trai cu zambetul pe buze cu bucurie fiecare zi, despre a pune bazele unui viitor adult. Problemele copiilor sunt variate, este trist sa descoper copii ce sufera la varste fragede din cauza traumelor, a bullingului si a abuzului fizic la scoala si in familie”.