O vacanță neașteptată de două săptămâni pentru toți elevii din România. Președintele României, Klaus Iohannks, a anunțat cu câteva  ore în urmă că toți elevii vor avea o vacanță și asta din cauza creșterii numărului de cazuri cu noul virus.

Vacanța va avea loc în perioada 24 octombrie – 5 noiembrie, iar după revenirea în bănci, vor apărea tot mai multe restricții.

Ce spun elevii despre aceasta vacanta insolită, iată:

Miruna, Galați, cls a-VI-a: “Mă bucur că vom avea o vacanță chiar daca înseamnă că vacanța de vară va începe un pic mai târziu.”

Vanesa, Galați, clasa a-VI-a: “Sincer, nu mi se pare foarte ok. Cred că o să ne ia săptămâni  din vacanța de vară și asta nu îmi place”. 

Ioana, Galați, clasa a-4-a: “Părerea mea este că această vacanță neașteptată  influențează(negativ) dezvoltarea copiilor, deoarece copiii încep să se obișnuiască să aibă o “vacanță continuă”. Cu toții o să ne bucurăm de această vacanță mai lungă, însă ar trebui să profitam de timp într-un mod productiv”.

Unii elevi se bucură și plănuiesc să profite din plin de timpul în care pot face activități plăcute.

Ioana, Botosani,cls a-VII-a: “Această vacanță mi se pare o modalitate bună pentru noi, copiii, de a ne pune la punct anumite planuri pe care le aveam. Mă bucur foarte mult că prin această vacanță pot petrece timp cu familia, cu cei dragi și ca pot să îmî petrec timpul făcând și activități care îmî plac”. 

Mădălina, Botoșani, clasa a-VII-a: “În Botoșani nu sunt sigură de această vacanță de două săptămâni, dar dacă se va impune această regulă, o consider bine venită. Am timp să mă ocup de pasiunile mele, am timp să mă axez pe filmat și montat, dar și să citesc”. 

Cu această vacanță, vine și obligativitatea purtării maștii în spații interioare, cât și exterioare.