De luni începe vacanța neașteptată de două săptămâni impusă de guvernanți din cauza pandemiei. Dacă săptămana aceasta, colega mea Maria Cristescu Gârz a întrebat câțiva elevi despre această vacanță, m-am gândit să- aflu părerea câtorva părinți sau adulți despre aceste două săptămâni libere pentru copii.

Daniela Turcanu este de acord cu vacanța, dar consideră că elevii in clasele terminale ar trebui să meargă la școală. “Sunt de acord cu vacanță dar îmi pare rău pentru copiii din clasele terminale pentru că pierd foarte multă materie”.

Dumitru Mihai crede că ar fi mai portivit să fi făcut online în timp ce  Liliana Mihai a spus că nu este de acord deoarece sunt prea multe vacanțe. ”Dupa părerea mea vacanța nu este necesară deoarece sunt prea multe vacanțe într-un an. Pe vremea mea prima vacanță pe care o aveam era cea din iarna”

Ionela Franț  a declarat că cel mai bine ar fi ca cei de la liceu să fi mers la școală în continuare. “Cel mai bine ar fi fost ca cei din liceu să meargă  la școală  pentru că aceștia se vor întâlni în grupuri mari și rata de infectare va fi mult mai mare”.

Ioana Matfeev a declarat că nu nu vacanța aceasta îi va ține în casă pe copii. “Vacanta aceasta poate fi benefică, însă doar dacă elevii, profesorii vor sta acasă sau cel puțin vor fi avea activități organizate păstrând masurile de siguranță pentru a nu dezvolta riscul de imbolnavire. Altfel, degeaba dăm vacanță elevilor și profesorilor dacă în perioada de două  săptămâni în loc de școală ne vedem cu toți la mall. Cred că școala online de două  saptamani era mult mai potrivită”.

Mihaela Stoiciuc a spus că trecerea copiilor în online era de preferat. “Vacanța de două săptămâni introdusă, ca măsură de control a pandemiei, este de preferat celei cu trecerea învățământului în online mai ales dacă după aceste două săptămâni se vor relua cursurile normal”.