Parcul Mihai Eminescu este în aceste zile un adevărat decor de toamnă. Frunzele ruginii formează un superb covor de toamnă pe aleile din parc, iar asta îi scoate pe botoșăneni din casă pentru o plimbare sau pentru ședințe foto de toamnă.

Pe toate rețelele sociale au apărut  fotografii cu copii sau adulți, jucându-se în mormanele de frunze. Am fost profund impresionată să constat că, deși trăim vremuri tulburi, oamenii nu au uitat să se bucure de frumusețile naturii.

Am văzut mămici cu cărucioare, care s-au oprit pentru câteva minute, au pus bebelușul pe mormanul de frunze și le-au făcut poze. Sau adolescenți care și-au făcut selfie-uri.

Parcul Mihai Eminescu parcă ne spune în aceste zile o poveste de toamnă în stil eminescian. Statuile stau ca niște regi încoronați de frunze, privind la copiii care aleargă printre copaci. Aceștia calcă pe frunze, iar foșnetul acestora parcă îngână un cântec.

Statuia poetului Mihai Eminescu stă măreață acoperită de o mantie de frunze, iar în apa lacului plutește un frumos covor multicolor.

Să învățăm să ne bucurăm de lucrurile frumoase din jurul nostru, oricât de grele ar fi vremurile. Să învățăm să căutăm frumosul în orice lucru mărunt.