Muzica pe care o ascultă copiii de azi este, în mod clar,  diferită de cea pe care o ascultau părinții noștri în copilărie. Nostalgia pieselor de demult rămâne însă și pentru copiii de azi datorită, în primul rând,  adulților- părinții, bunicii-  care ascultă în preajma  copiilor melodiile lansate cu 20-30 de ani de în urmă.

Am vorbit cu câțiva copii pentru că am vrut să aflu care sunt artiștii pe care îi ascultă în prezent și ce muzică știu ei de la părinții lor.

Mădălina Mihai, 13 ani: ,,Stilul meu de muzică diferă, depinde de cum mă simt, pe cine am în jurul meu. Am piese cântate de artiști din străinătate precum: Travis Scott, Drake, Kendrick Lamar, care merg în zona <dură>. Mai ascult piese cântate de artiști ca THE WEEKEND, Arctic Monkeys, The Neighbourhood, Lana Del Rey, Steve Lacy, Brent Faiyaz, care merg pe o zonă mai soft, drăguță sau care tind să mă liniștitească. Dar ascult și muzică rock de la Nirvana, AC/DC, ascult și piesele lui 2Pac. De la părinții mei, clar, știu câțiva artiști de muzică populară, dar mă <mândresc> cu faptul că uneori ascult cu ai mei piese de la Queen, ABBA, Michael Jackson, chiar și 2Pac, dacă e la radio”.

Maria Cristescu Gârz, 12 ani: ,,Mie îmi place să ascult mai multe tipuri de muzică, depinde de starea mea. Ascult atât melodii mai vechi, care au reapărut în trending, cât și melodii noi. De la părinții mei știu muzica anilor 80′-90′(Sandra, Dj Bobo, E type)”.

 

Alesia Țurcanu, 14 ani: ,,De obicei ascult k-pop sau trupe, de exemplu: Artic Monkeys, Chase Atlantic, Maneskin și artiști ar fi Melania Martinez, Harry Styles, Mac Demarco, Olivia Rodrigo. Trupele pe care le știu de la părinții sunt AC\DC, Queen, The Beatles- acestea sunt cunoscute de la tata, iar de la mama, știu de melodii mai vechi din România”.

Ianis Chelaru, 12 ani: ,,De obicei, ascult muzică rock în limba engleză: Eminem, Groundbreaking sau Michael Jackson. De la mama știu de Irina Rimes”.

Andrei Maxim, 11 ani: ,,Melodiile mele preferate sunt The Search, Stressed Out, Everyday Normal Guy. De la mama știu de Smiley”.