După această vacanță forțată dată de Guvern din cauza pandemiei, elevii au fost nevoiți să-și găsească lucruri distractive și creative de făcut pentru a nu sta doar pe telefon sau pentru a nu pierde vremea aiurea. Astfel, în contextul în care școala ba e, ba nu e, activitățile  extrascolare devin o necesitate.

După părerea mea, sunt activitati interactive, distractive, care ne țin pe noi , copiii în priză   și care ne ocupă timpul liber pe care deseori îl folosim pe telefon  Ele reprezintă un mod sănătos  prin care ne putem descoperi. Înotul, fotbalul , baschetul sau  Buzz, ceea ce practic eu, de exemplu,  sunt numite activitati extrașcolare. Am stat de vorbă cu trei copii care ne-au spus despre ceea ce le ocupă lor timpul liber.

,,Eu fac Cambridge. Practic, această activitate extrașcolară de trei ani jumătate, pentru că eu am  vrut s-o fac, iar parintii mei au acceptat”, a spus Raul Pricop 11 ani care este și reporter Buzz

“Am început activitățile extrașcolare de mică, fac destul de multe , pentru că eu am vrut săa le fac pentru mine. Știu sigur că mă ajută în viitor” , a spus , Ilinca Puscasu, 14 ani. și ea reporter Buzz.

“Fac două activități extrașcolare de aproximativ doi ani. Fac aceste activități din pasiune, dar  și, ca să-mi ocup timpul liber”, a spus Luca Lazăr de 11 ani, și el reporter Buzz.