Pandemia prin care trecem ne-a determinat să schimbăm modul în care ne facem cumpărăturile, de la plata cu cardul în locul bancnotelor, până la cumpărăturile online, de pe diferite siteuri. Am discutat cu câțiva botoșăneni pentru a vedea dacă ei s-au adaptat noilor metode de shopping.

Mădălina Mihai, 13 ani: ,,În această perioadă pandemică prefer să fac cumpărături online. Prin această modalitate îmi pot proteja familia și pot găsi anumite articole vestimentare care nu sunt în magazinele fizice. De obicei, de pe internet cumpăr bluze, accesorii și cadouri”. 

Iustinian Murariu, 12 ani: ,,În ultimul timp prefer să fac cumpărăturile online pentru că unele articole vestimentare nu se găsesc în magazinele din oraș. De obicei, cumpăr de pe internet produse IT”.

Ioana Matfeev, jurnalist, director Buzz: ,,Cumpăr online doar la nevoie și mai ales poroduse din categoria IT, electronice. Articolele vestimentare, încălțămintea prefer să le achiziționez din magazin. Mi se întâmplă uneori să mai cumpăr și îmbrăcăminte de la magazinele online. Ce mai cumpăr virtual sunt cărțile pentru că pe multe pe care îmi doresc să le citesc nu le găsesc în oraș în librării”.

Alesia Țurcanu, 14 ani: ,,Ambele opțiuni sunt pe placul meu, dar depinde de vreme și de vremuri. Mi se pare, totuși că este mai sigură varianta cumpărăturilor tradiționale pentru că pot vedea produsul în fața ochilor, pot să văd dacă e de calitate”.

Ilinca Pușcașu, 14 ani: ,,Prefer cumpărăturile tradiționale pentru că pot să aleg cu siguranță mărimea potrivită vorbind de haine. Când vine vorba de obiecte de tot felul, caut pe internet, apoi în magazin”. 

Maria Macsim, 14 ani: ,,Sincer, prefer cumpărăturile tradiționale pentru că îmi este mult mai ușor sa achiziționez ceva atunci când îl pot vedea sau proba în cazul hainelor sau al papucilor. Nu risc atât de mult să cumpar ceva stricat sau care nu- mi vine sau chiar place cum arată în realitate. Rareori, dau comandă online de lucruri, dar cu noile restricții cred că voi începe să o fac și dacă nu le voi păstra, le voi trimite înapoi așteptând banii în retur”.