Un puști de numai 12 ani este campion național de doi ani la un sport mai puțin cunoscut. Este vorba despre Andrei Isac, elev la  Școala gimnazială Elena Rareș, în clasa a VII – a, care practică Kickboxing. Copilul își amintește cum mama sa l-a dus la vârsta lui de trei ani la clubul din Botoșani unde se desfășoară lupte greco-romane. Un an mai târziu a început pregătirea pentru lupte greco romane cu antrenorul Aurel Apetrei.

“M-am antrenat timp de doi ani câte trei zile pe săptămână. Eram atras de felul cum antrenorul îmi vorbea, se juca cu mine și m-a ajutat să mă dezvolt. Pe această cale vreau să-i mulțumesc pentru timpul și încrederea acordată”.
Îl admiră însă din tot sufletul pe Moro, așa cum i se mai spune lui Cătălin Moroșanu,  kickboxer și pugilist român. “Deși practicam lupte greco-romane, eram atras de Moroșanu, îi urmăream meciurile la televizor și la unul din meciurile lui din America, am rugat-o pe mama să mă trezească la 5 dimineața, ora României, pentru a putea vedea meciul. Mereu spuneam că vreau să ajung ca “Moro”, mă jucam cu mama acasă mai mereu box”.
La 9 ani, Andrei a  găsit un articol  pe internet din care a aflat cum un maestru în artele marțiale din Botoșani va susține stagiu de pregătire  la Casa Armatei. “M-am înscris la clubul antrenorului Cătălin Amariei, unde m-am antrenat timp de un an, am participat la două meciuri unde am câștigat locul I și II. Mulțumesc antrenorului Cătălin Amariei pentru timpul acordat. Apoi m-am înscris la handbal, la clasa profesorului Oberofer Tiberiu,  dar nu eram în largul meu, nu mi se potrivea”.
În aceeași perioadă puștiul s-a înscris la Taekwondo, avându-l antrenor pe  Cătălin Chiriac. Cu acesta s-a antrenat aproximativ șase luni. “Eram atras de colegii pe care îi aveam, dar totuși, nu era ce îmi doream eu. Deși antrenorul este un adevărat prieten cu elevii, mulțumesc”.
După tot acest peripluu de sporturi prin care a trecut, în anul 2019, pe data de 21 noiembrie, Andrei a fost la Iași,  la o gală organizată de Cătălin Moroșanu, pentru că își dorea să-l întâlnească. “Era un vis neîmplinit pentru mine, așteptam din suflet să-mi întâlnesc idolul. Când am ajuns la gală, la intrare, l-am întâlnit pe Tolea de la care am primit și autograf. În timp ce înaintam, i-am întâlnit pe marii luptători ai Moldovei:  Zmarărăndescu, Bogdan Năstase, Florin Lambagiu, Alex Filip, Cristian Ristea. A fost o seară de vis”.
Întâlnirea cu Moro a fost emoționantă. “După ce au început meciurile și eu eram concentrat la luptători, un om înalt și voinic  și-a făcut apariția. Era Cătălin Moroșanu. Am rămas șocat, palmele îmi transpirau, inima îmi bătea din ce în ce mai tare și nu aveam curajul să merg la el pentru a-i strânge mâna și să îl rog să facem o poză. Încurajat de mama, m-am ridicat și încercam să ajung la el deși distanța era mică între noi. Am reușit să îi dau bună seara, am făcut cunoștință și el a fost impresionat de tricoul pe care îl purtam. Era făcut special pentru acea seară, cu poza lui. Am făcut o poză împreună, eram fericit că în sfârșit i-am strâns mâna idolului meu”.
La finalul galei, l-a întâlnit pe antrenorul de atunci al lui Cătălin, antrenorul său astăzi, Mihai Constantin. I-a spus cine este și că vrea să ajungă campion ca Moro, la care el i-a răspuns: “Eu te pot ajuta să ajungi mai sus decât el”. Acesta a fost clicul care l-a făcut să înțeleagă că el este omul care  poate să mă ajute pentru a-și îndeplini visul.
N-a durat mult și a început să frecventeze  sala Scorpions din Iași pentru a se antrena. Din 2020, luna februarie, merge la Iași în fiecare sâmbătă și duminică. “Plec, dimneața, la 11 și mă reîntorc seara, la 19, pentru a mă antrena o oră jumătate alături de colegii mei de la Scorpions. În timpul săptămânii mă antrenez zilnic acasă, alerg afară 20 minute, mă antrenez la sac în casă, exerciții specifice pentru Kickboxing”.