Astăzi, copiii au viața, clar, diferită față de micuții anilor din urmă, respectiv părinții sau bunicii copiilor de azi.

Modul de viață, pornind de la comportamentul lor și continuând cu instrumentele pe care le au la îndemână, este cu totul altul..  Copiii de azi au telefoane, tablete, își petrec mult timp pe internet sau jocurile de pe telefon, în timp ce copiii din generațiile trecute abia dacă mai intrau în casă pentru că jocurile din fata blocului îi provocau mereu.

Înainte obiceiurile erau foarte diferite. “Atunci când eram mică nu aveam acces la tehnologie, nu aveam telefoane mobile  și nici calculator. Ziua mi-o petreceam citind, plimbându-mă. Împreună cu prietenii mei de la bloc, jucam diferite jocuri precum ața, rațele și vânatorii, leapșa, zece pietre. Ne plăcea, de asemenea, să organizăm spectacole în scara blocului, cântam și dansam sau prezentam moda. Era un mod relaxant de a ne petrece timpul. Singurele spații de joacă care erau în acele timpuri erau cele în aer liber”, ne-a spus  Andra Manolache.

Copiii de azi spun ca programul lor zilnic e unul obișnuit. Excepția între generații o fac telefoanele mobile, internetul, jocurile pe telefon. “Mă trezesc dimineața, pe la 6.30, deoarece mă mișc foarte greu. Iau micul dejun și încep să mă pregătesc. Îmi fac părul mă îmbrac și sunt gata de școală. în weekend totul e complet diferi. Mă trezesc Dimineața, la ora 8.45 aproape mereu, dar când stau până târziu mă trezesc pe la 10-11. Îmi iau micul dejun și stau pe canapea vreo 2-3 ORE, timp în care mă uit pe telefon sau la televizor. Apoi, mă schimb în ceva lejer, îmi prind părul și ies afară împreună cu câinele meu Shoto”, ne-a spus Denisa Franț de 12 ani

Trageți voi concluziile care perioadă era mai activă. Cea în care părinții noștri erau copii sau acum, când suntem zi de zi invadați de tot felul de aplicații și site-uri, iar afara înseamnă de multe ori o plimbare cu cățelul ori drumul până la cercurile cu activități pe care le practicăm.