Trei zile de cursuri Merito interactive susținute, cu drag, de către profesori dedicați pentru adolescenți curioși

Școala de toamnă Merito a pregătit pentru elevii din clasele VIII – a și a XII-a, ateliere interesante și interactive  care să-i țină “ocupați” timp de două sau trei  ore, pe o perioadă de trei zile.

Au participat online adolescenți din Maramureș, Sibiu, Galați, Brăila, Harghita și Dolj.

Doamna profesoara de Limba și Literatura română din Baia Mare și profesor Merito,Tatiana Cauni a  fost prezentă la toate atelierele, sprijinind profesorii care făceau prezentări. Aceasta a avut chiar luni primul atelier, intitulat “Continuă povestea”.

Atelierele au fost susținute de  profesoare  din mai multe orașe , predarea fiind una atractivă și interactivă.

Temele cursurilor au fost “Apă pentru mine, pentru toți.”, “Halloween story”,”Mituri care afectează stima de sine”, “Emoție și stare”, “Răspunde corect”, “Arta conversației”, și, nu în ultimul rând, un curs foarte îndrăgit,”Profu’ ideal”.

Am participat și eu la aceste  ateliare și mi s-au părut extrem de interesante. A trebuit să lucrăm în echipe, să comunicăm deschis, să folosim aplicații interactive pentru a face prezentări, pentru a nota idei și am fost nevoiți să ne folosim creativitatea din plin.

În aceste trei zile profesoarele Tatiana Cauni, Antoneta Împușcatu, Nicoleta Ciutacu, Marișca Morari, Coziana Zaharia, Margit Dénes, Cătălina Popa și Daniela Ionele au fost responsabile de stimularea creativității și imaginației participanților. Ele ne-au aratat ca ne putem îmbogăți cultura generală foarte ușor și putem învăța prin metode distractive și plăcute.

Ca gălățeană, pot spune cu bucurie că unul dintre ateliere a fost predat chiar de o doamnă profesoară din Galați. Doamna Cătălina Popa ne-a împărtășit cu bucurie “Arta Conversației”. Aceasta ne- a învățat tehnici și trucuri despre acest vast domeniu. I-au fost adresate și întrebări la care a răspuns cu mult drag.