Astăzi, după ce am plecat de la redacție, am dat împreună cu Ilinca peste un cățeluș. L-am găsit în Centrul vechi, era murdar, un pic  bolnav și singur. După cum ne-am dat seama noi, n-avea mai mult de o lună

Am sunat la o doamnă care se ocupă cu animalutele abandonate și ni s-a spus ca vine să-l preia cam în doua ore.

Un pic cam complicat pentru noi, căci Ilinca trebuia să plece la pregătire, iar eu acasă. Cu noi mai era și Mișu, un alt coleg de redacție.

N-aveam unde să lăsăm micuțul patruped aproape două ore, moment în care Ilinca a venit cu ideea să mergem cu micuțul la o clinică veterinară din apropiere, să-l lăsăm acolo până când va fi preluat de  doamna care ne-a promis că-l va lua la adăpost.

Am plecat spre clinică. Pe drum, telefonul meu se descărcase, așa ca l-am rugat pe Mișu să apeleze numărul și să întrebe cât mai durează.

Doamna ne-a răspuns că mai durează până ajunge. La clinică ni s-a spus un  ,,NU” sever.

Toți trei am început să sunăm la prietenii noștri pentru a vedea cine e disponibil să țină micuțul patruped timp de câteva ore până vine doamna să-l ia la adăpost.

În fine, pentru că n-am găsit o soluție viabilă, am decis să rămânem cu micuțul Buzzy, așa cum l-am botezat.

Cat am mai cautat noi soluții, ne-a sunat doamna de la adăpost care ne-a anunțat ca ajunge în  25 de minute să ia cățelușul. Am fost foarte bucuroși!

Am stat în frig cel puțin o oră jumătate și ne gândeam la noua căsuța a lui Buzzy.

Când a ajuns doamna, am dat cățelul și ne-am bucurat că va fi pe mâini bune.

A fost o faptă frumoasă pe care am făcut-o pentru un cățeluș care, dacă rămânea acolo, afara, în frig, ar fi murit.

A fost o experiență minunată, asa ca îmi permit să-ți dau un sfat:

În loc să rănești și să batjocorești animalele străzii, oferă-le un cămin! Sună la un adăpost, sau chiar ADOPTA-LE TU! Nu-i lăsa să înghețe.


Acesta este Buzzy, cățelușu pe care l-am salvat!