Elevii Școlii Gimnaziale ,,Grigore Antipa” din  Botoșani s-au alăturat şcolilor din România în Campania Națională Ziua Verde a Eco- Școlilor din România,l. Campania este organizată de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, scoala participând în data de 29 octombrie la activitatea comună de plantare a unui pom fructifer sau arbust.

Chiar dacă erau în vacanță, elevii și-au manifestat dorința de a participa la această eco-acțiune, cei mai inimoși și săritori fiind elevii din clasa a VI a C.

Cu entuziasm și voie bună, elevii au plantat împreună cu membrii familiei lor, în curtea sau grădina proprie, diverse soiuri de pomi fructiferi: meri, peri, pruni, cireși, caiși.

Unii elevi au dorit să-și înfrumusețeze mediul ambiental, plantând și specii de arbuși decorativi sau flori de toamnă.

Elevii au considerat că a fost o activitate plăcută de socializare și relaționare cu cei din jur într-o zi frumoasă de toamnă, plină de experiențe benefice pentru toți.

Prin această activitate, organizată de profesor Lăcrămioara Cocuți, coordonator, Eco-Școala botoșăneană s-a urmărit conştientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la necesitatea implicării directe în dezvoltarea spaţiilor verzi, dezvoltarea motivației și interesului pentru o calitate mai bună a vieții și un mediu mai sănătos.