Ultimii ani ne-au adus tuturor, mai degrabă, ierni fără zăpadă. Dacă părinții noștri povestesc că ieșeau cu sănile și făceau oameni de zăpadă în fiecare iarnă, acum abia dacă mai știm cum arată zăpada.

Totul se întâmplă din cauza încălzirii globale și a schimbărilor climatice de care suferă planeta noastră. Întrebarea e dacă în anii care vin, vom mai avea ierni cu zăpadă. Totuși, m-am hotărat să întreb câțiva copii cum  simt ei aceste schimbări.

Ana-Alexandra-Zarug (10 ani): “Nu-mi place deloc că nu mai avem zăpadă. Chiar nu am mai văzut  multă din iarna trecută. Eu încerc să nu mai poluez natura și, ca să am parte de zăpadă, merg la munte” .

Madalina Mihai (14 ani): “Iarna fără zăpadă mi se pare extrem de tristă. Știu că ultima iarnă cu zăpadă pe care am prins-o, a fost pe când aveam vreo cinci ani. Ca să am parte de zăpadă, merg la munte. Îmi place să fac poze la peisaje de iarnă, deoarece e foarte interesant să fotografiezi prin zăpadă”

Alesia Turcanu (14 ani): “Mi se pare ceva foarte trist și, cu siguranță, n-o să mai fie zăpadă la fel de magică precum cele din anii trecuți. Nu am mai văzut de mult timp zăpadă decât la munte. Chiar mi-aș dori să merg anul acesta la munte.

Ema-Caramidaru (10 ani): “Iarna. Un anotimp foarte frumos plin de bucurii care ne readuce familia mai aproape. Cele mai multe și mai distractive activități cum ar fi datul cu sania, făcutul oamenilor de zăpadă sau bătaia cu bulgari necesită zăpadă. De câțiva ani nu prea mai ninge așa mult, deci iarna parcă nu e iarnă. Este mai mult un anotimp friguros. Și mai ales de sărbători când îți împodobești bradul sau faci cozonacul, vrei să te uiți pe geam și să vezi zăpadă. Dar azi nu prea mai poți. Eu, dacă aș vrea să văd zăpadă și să mă distrez, aș spera să ningă pentru a avea sărbători frumoase și distracție. Iarna este minunată”.