Numele meu este Ingrid Ciubotariu și sunt elevă în clasa a II-a C Step by Step la Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani. Vreau să împărtășesc cu voi experiența din această săptămână. Ce a fost deosebit? Faptul că în fiecare zi am avut planificată o temă referitoare la un caracter frumos: luni-prietenia, marți-responsabilitatea, miercuri-perseverența, joi-recunoștința, vineri-generozitatea. Tot ce am făcut în această săptămână,  este parte din proiectul CARACTER pe care doamnele noastre l-au propus în Săptămâna Educației Globale și pe care l-am desfășurat împreună cu clasa a III-a C Step by Step. Mi-au plăcut foarte mult filmulețele educaționale pe care le-am vizionat și dezbaterile pe care le-am purtat după.

Preferate au fost activitățile practice. Luni, la tema despre prietenie, am legat prietenii cu copiii din clasa a III-a. Marți la responsabilitate am construit jocuri din materiale refolosibile, apoi ne-am jucat cu ele. Miercuri am discutat despre perseverență și importanța ei, în special la învățătură. Joi am avut ocazia la recunoștință să ne exprimăm recunoștința față de cele mai importante persoane din viața noastră. Vineri a fost o zi specială și am jucat jocul-Prietenul secret. Am fost generoși oferind o surpriză prietenului din cealaltă clasă. Cu toate creațiile noastre am realizat o expoziție pe holul școlii, expoziție de care suntem tare mândri.

Vă spun sincer că după o așa săptămână mă simt mai prietenoasă, mai generoasă, mai perseverentă, mai recunoscătoare și mai responsabilă!