M-am gândit să vă scriu despre un cunoscut regizor, foarte popular printre copiii de azi. Este vorba despre Timothy Walter sau cum este cunoscut, Tim Burton regizor, scenarist si producător de filme americane.

Acesta a fost remarcat in randul copiilor si adolescentilor printr-un mic detaliu: personajele si animatia acestuia.

De menționat este că foarte multe filme ale lui Burton au un narator.

Ceva introduce mereu publicul în cadrul magic al poveștii redate. Cadrul de poveste nu este singurul element fabulos în filmele sale.j

Fantasticul este prezent și de obicei filmul conține o morală sau chiar explică unele fenomene.

Printre cele mai cunoscute filme regizaizate de el: “Corpse Bride”, “Charlie si fabrica de ciocolata”, “Alice în țară minunilor”, “Famialia Adams”, “Family Coraline” etc.

Am intrebat mai multi copii ce parere au despre acest regizor.

Sara Aursulesei are 13 ani si filmul ei preferat este de la acest regizor: “Filmele lui Tim Burton sunt de obicei printre preferatele mele, deoarece au o grafica diferita si au multe intelesuri adânc. Imi place foarte mult grafica si cum creeaza toate personajele cu persoanlitati diferite dar superbe.Sunt multe diferente intre caractere, dar deobicei au un vibe asemanatorf. Filmele mele preferate de la Tim Burton sunt: Corpse Bride. Addams family. Coraline. Charli si fabrica de cicolata. si Alice in tara minunilor”

Andreea Baciu, este o mare fana a acestui regizor: “Mii se par foarte bine regizate se vede ca are experienta și știe cum sa organizese tort. Îmi place CUM s-a gandit la personaje și animatie doar ca uneori mi se pare ca cateva secvente pot speriat copii mai mici” .

Ilinca Orosanu aprecieaza foarte mult filmele acestuia. “Îmi plac foarte mult filmele de la Tim Burton, de exemplu m am uitat la cateva filme care sunt facute si de alti regizori cum ar fi Alice in Tara Minunilor , insa simt ca el a reprezentat cel mai bine. Imi plac mai mult filmele animate ale lui decat filmele,  deoarece unele dintre ele au un context sau mesaj mult mai intunecat decat vrea sa para si eu sunt mare fana astfelor de filme”. 

Madalina Mihai crede ca personajele din filmele lui Tim Burton sunt calculate. “Dacă ar fi să caracterizez filmele regizate de Tim Burton, aș spune că sunt calculate.  Calculate în sensul că toate detaliile sunt gândite: animația, personajele (aspectul lor, gândirea, modul în care fac activitățile din film), estetica filmelor. Sunt filme la care nu te aștepți în zona cinematografică, fie că ești în domeniu sau un simplu fan. Conceptul filmelor animate poate fi o trăsătură ce vine în favoarea lui Tim Burton când e vorba de diferențiere”.