O puștoaică de 12 ani a câștigat un concurs de limba franceză pentru o poezie compusă de ea.  Concursul s-a desfășurat la Școala Gimnazială ”Grigore Antipa” din Botoșani care, ca în fiecare an, a organizat numeroase activități de sărbătorire a limbii franceze, de Ziua Limbilor Străine, marcată pe data de 25 septembrie sau de Ziua Francofoniei de pe 20 martie.

Dacă anul acesta a avut loc acest concurs, în urmă cu doi ani cadrele didactice și elevii școlii au avut parte de-a lungul timpului și de un spectacol în holul școlii cu un flashmob.

Colega noastră de redacție, Denisa Franț, alături de alți 7 colegi de ai ei, au participat la acest concurs, nu tocmai ușor.  Denisa de 12 ani  a luat locul I cu poezia:

,,Ma professeure

C’est ma professeure,

Qui ressemble à une belle fleur,

Avec des mots doux et sévères,

Elle nous apprend le français.

 

Elle a les cheveux noirs et courts,

Elle porte des lunettes marron,

Elle est la meilleure à l’école,

Je suis fière de ma professeure !

 

Elle est triste quand nous nous trompons

Mais heureuse quand nous réussissons

Ma chère professeure, 

Je vous aime de tout mon cœur !”

Denisa ne-a spus cum i se pare limba franceză, recunoscând că nu este una foarte ușoară   ,,Aș putea spune că a fost minunat. A fost mult de muncă, având in vedere că limba franceză este una foarte grea, mai ales ca nu toți pot să pronunțe corect toate cuvintele. A fost greu, pentru că așa cum am spus, nu am reușit sa pronunț la perfecție poezia, deoarece eu nu m-am născut cu acel accent franțuzesc, însa mi-am dorit să particip, pentru că am vrut să-i dovedesc profesoarei mele de franceză că pot și chiar am reușit sa primesc un premiu foarte bun. Eu, sincer, nu m-am așteptat la acel premiu, dar sunt foarte fericită și dornică să mai particip și la alte concursuri!”