O tânără din Botoșani a lansat, astăzi, prima melodie compusă chiar de ea. Este vorba despre Karina Todireanu, în vârstă de 19 ani, cunoscută în oraș pentru pasiunile sale, muzica și jurnalismul.

Melodia se numește Seara de Crăciun, iar versurile și muzica ii aparțin tinerei botoșăneance.

Karina ne-a spus cum a venit ideea de a scrie o melodie Ea este, în prezent, studentă în anul al doilea la Conservator. Ea a început să compună versuri din pasiunea ei pentru limba română: ,,Eu compun de ceva vreme versuri. Din pasiunea mea pentru scris, pentru limba română, am început ușor, ușor să-mi scriu singură poezii. Și acum un an, am lansat un cover, alături de iubitul meu (violonist), dar ne-am dorit mai mult de atât. Am spus că vreau să compun, să îmi pun singură versurile pe o melodie, și iată că visul meu a devenit realitate. Am lansat prima mea piesă, o compoziție de Crăciun, tot alături de iubitul meu, și alți doi prieteni”, a spus tânăra studentă.

Despre procesul de lucru al melodiei, Karina ne-a spus: “Am compus piesa într-un timp relativ scurt. Când simți și trăiești și intri în emoția pe care vrei să o transmiți mai departe, totul vine de la sine. A fost ușor și frumos să compun. Ca să lansez piesa, a existat o foarte mare muncă, atât tehnica cât și practică. De la compus, la înregistrat, la filmat și montat, totul a fost făcut cu dragoste și pasiune”.

Botoșăneanca ne-a spus că a fost destul de multă muncă pentru realizarea videoclipului. Ea și-a dorit ca de filmat și montat să se ocupe chiar foștii ei colegi de la Buzz, astfel oferindu-le o nouă provocare.  ,,M-am gândit să îi abordez pe micii noștri reporteri pentru că eu cred în talentul lor și am spus că vreau să îi provoc. Și iată că s-au descurcat și îmi place foarte mult ce a ieșit“.

Karina Todireanu își dorește să continue să compună muzică. Ea este studentă la Universitatea de Muzică București, la compoziție jazz. “Mi-am ales profilul acesta, pentru a se îmbina două plăceri de ale mele, jazz-ul și compoziția. Îmi doresc foarte, foarte mult să compun și să lansez piese mai departe. Cred că ăsta este un scop de-al meu foarte mare, pe care iată că, încep ușor să îl ating. Cu timpul sper că voi învăța cât mai multe din această ramură și voi evolua. Cu siguranță nu mă voi opri aici, chiar dacă este de muncă”.

Pentru copiii de la Buzz a fost o premieră realizarea unui astfel de proiect. Mădălina Mihai și Iustinian Murariu au fost cameramani și editori montaj.

,,M-am implicat pentru prima dată într-un astfel de proiect. L-am primit cu bucurie, fără să mă gândesc. A fost ca o provocare pentru mine. Cât timp am contribuit cât de mult am putut la acest proiect nu pot spune că ceva a fost greu. Mi s-a părut fascinant că am putut să observ diferența dintre un montaj obișnuit (pentru o știre) și montajul pentru un clip muzical”, ne-a declarat Mădălina Mihai.

Pentru Iustinian, acest proiect a fost o experiență nouă și plăcută: ,,Fiind prima dată când am fost cameraman la un clip muzical mi s-a părut ceva total nou față de filmările la care am mai participat până acum. A fost o experiență plăcută să am ocazia de a lucra la un proiect atât de frumos, chiar dacă până în momentul acela nu știam cum se desfășoară lucrurile în spatele camerelor la filmarea unui clip muzical“, ne-a spus Iustinian Murariu.