Crăciunul. Tu de ce iubești această sărbătoare?
Crăciunul, una din sărbătorile preferate ale copiilor. Ce semnificatie mai are aceasta în zilele de azi? După cum mulți știți, sărbătoarea aducătoare de magie și bucurii, își pierde esența și semnificația, iar tradițiile și obiceiurile străvechi se pierd odată cu generațiile.
Comercializarea Crăciunului poate a adus mai multă bucurie copiilor, dar unii încă văd dincolo de cadouri și dulciuri.
Magazinele și malluri-le sunt pline, în timp ce lumea ar trebui să petreacă timp alături de familii, iar copiii sunt absorbiți de concurența numărului și mărimea cadourilor.
Și oferirea darurilor semnifică ceva în această sărbătoare, dar acesta să devină principalul motiv pentru care Crăciunul devine foarte așteptat, este departe de adevăratul motiv.
Să asculți cu drag colindătorii, stiind ca tu nu ai mai facut-o de mult timp, să savurezi gustul turtelor când tu nici nu te-ai obosit să ajuți la prepararea lor, să admiri cadourile de sub bradul frumos împodobit la care nu ai pus un glob și să te superi că nu ai primit cadoul dorit, știind că există copii care se multumesc cu orice.
Acestea sunt comportamente des întalnite în preajma Crăciunului pe care, din păcate, tot mai mulți copii le adoptă.
Însa încă există persoane care mențin tradițiile și adevăratul spirit al sărbătorilor.
Ioana Ivas mi-a spus ce înseamnă Crăciunul pentru ea.
“Crăciunul înseamnă pentru mine ocazia oamenilor de a fi mai buni, de a-și uni sufletele pentru a-l primi pe Hristos în casele lor. Eu simt spiritul Crăciunului în Ajun atunci când pregătirile sunt în toi, atunci când văd prichindei pe stradă, care strigă în gura mare că vine Moș Crăciun și atunci când văd în casa mea bradul împodobit care luminează frumos”.
Totuși, să nu uităm nici despre majora semnificație religioasă pe care Crăciunul, cunoscut și ca Nașterea Domnului o are.
“Dumnezeu a creat omul din iubire, pentru o veșnică fericire! Din iubire, pentru mântuirea oamenilor, Dumnezeu Tatăl L-a trimis pe Fiul Său în lume, în mod smerit, născându-Se într-o peșteră. Bucuria Întrupării Fiului lui Dumnezeu a fost vestită de cetele îngerești, magii de la Răsărit, păstorii și apoi de aproape 2000 de ani de Biserica creștină. Să trăim frumos astfel încât și în sufletul nostru să simțim bucurii nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos care prin venirea Sa în lume a unit Cerul cu Pamntul.”-a spus Cișmigiu Tincuța,profesoară de religie
Așa că nu uitați ca de Crăciunul acesta să oferiți bucurie, iar aceasta se va întoarce mereu înapoi în cele mai neașteptate forme.