Faptele bune se țin lanț la “Laurian”. Elevii unei clase de la acest liceu au dorit să aducă zâmbete pe chipurile  unei familii greu încercate de viață.

Împreună cu profesoara lor de economie, Ana Gabriela Tanasă, totodată, inspector școlar pentru disciplinele socio-umane, elevii clasei a 11-F au pus, mână de la mână și au cumpărat alimente, rechizite, au adus și haine pentru o familie din Flămânzi, aflată în nevoie.

Așa am fost crescută, să ofer, să împart și să fiu aproape. Mi se pare un comportament firesc și decent. La final, când ajung acasă, sunt mulțumită și plină de speranță: în comunitate, avem încă o masă plină, încă o familie care crede în magie și daruri”, declară profesoara.

Proiectul “De Crăciun, prietenii sunt aproape” i-a făcut pe generoșii elevi să primească rolurile principale, acelea de ajutoarele Moșului, iar prin această abordare, copiii au făcut o mare bucurie, cel puțin de sărbători, pentru cei 6 membri ai familiei.

Pentru copiii familiei, 4 la număr, Moș Crăciun a venit mai repede, aceștia primind dulciuri, jucării, hăinuțe, dar și 2 brăduți realizați de către elevii altor clase din liceu, tot împreună cu doamna profesoară: „<Laurianul iubește și păstrează tradiția>, a devenit tot mai drag. Nu este un proiect ușor, presupune multe resurse științifice, umane, materiale, dar, cel mai important, este un proiect de antreprenoriat social, ajungem în comunitate”, completează cadrul didactic.

Și pentru tatăl paralizat și mama aflată la grele încercări, au fost cadouri pregătite cu drag de elevii clasei de științe sociale: “Activitatea mi s-a părut o lecție de viață în sine pentru că am pus mână de la mână sa facem un bine unei alte familii și nu este prima data când particip la acest gen de activitate, dar sigur nici ultima.” declară Meda Stoian, elev participant în proiect.

Binele nu se face doar de sărbători, afirmă copiii, aceștia având de gând să continue actele de binefacere și-n următorii ani.