În Botoșani sunt mulți tineri deosebiți cu pasiuni care îi fac să-și aleagă drumul în viață de timpuriu.   Unul dintre ei  este Codrin Emanuelle Manea de 16 ani, elev la liceul de artă ,,Stefan Luchian”.

A descoperit  pasiunea  pentru desen și arhitectură descoperind diferite locuri speciale în deplasările cu familia.  ,,Desenul si arhitectura, la fel ca muzica, sunt moduri sublime de exprimare când sunt făcute corect. Pasiunea pentru aceste două a venit, treptat, când am mers în diferite locuri cu familia”, a spus tânărul.

Arhitectul Mihai Tulbure
Arhitectul Mihai Tulbure

Mentorul lui este domnul șef arhitect al orașului, Alexandru  Agavriloae. Tânărul a realizat mai multe proiecte, cel mai apreciat fiind desenul casei Silion pentru care a lucrat circa o lună.

Realizarea de a cunoaște și de a simți arta  și a vedea frumusețea unui oraș prin alti ochi sunt două criterii importante pentru tânărul artist. Codrin are și un proiect măreț.  ,,Pe viitor, am în plan câteva proiecte de restaruare a  monumentelor istorice și de a face o hartă cu toate clădirile istorice din Botoșani”,  a spus Codrin care mai este pasionat și de arta în scenele Biblice.