În ultima zi a anului 2021, primăria comunei Vârfu Câmpului a organizat Festivalul Datinilor și a Obiceiurilor de Iarnă ,,Așa-i datina străbună”  , eveniment organizat în fiecare an, excepție făcând anul de pauză din 2020 din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19 .

Primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huțu, împreună cu membrii administrației locale, i-au primit pe vestitorii noului an cu colaci, fructe, un pahar de vin și diplome de participare.

,, Anul acesta ne-am bucurat de un număr mare de spectatori pentru eveniment, lucru care ne-a îmbucurat și pe noi . Ne-am mobilizat foarte bine anul acesta, începând de la ora 12, cu căiuți și benzi, până la ora 17 cu focul de artificii.Au fost diferite benzi din diferite comune,c-am aproximativ 12. Benzile s-au moblizat foarte bine în ceea ce înseamnă autenticitate, folclor și obiceiuri de Iarnă.” ne-a zis primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huțu.

Au ținut să-și exprime urările de Anul Nou față de autoritățile prezente la manifestare, numeroase formații de caiuti din localitățile Dobrinăuți-Hapăi, Ionășeni, Lunca, Maghera, Ansamblul Siretelul din Vârfu Câmpului, dar și ansamblurile de urători din Corni, Lozna, Zvoristea.