Preoții Bisericii din cimitirul Pacea solicită sprijin oamenilor de bine, în special cadre didactice, de a se alătura unui proiect caritabil.

Preotul paroh Marian Macuc a postat pe pagina de Facebook a  bisericii un anunț prin care invită persoanele care au drag de copii, să aibă grijă de micuții care îi însoțesc pe părinți și bunici la slujbele de la biserică.

Invităm voluntari, educatori/profesori învățământ primar, în activitate sau la pensie, care ar putea, prin rotație, să ofere și un program educativ în acest răstimp al slujbei. In acest fel, măcar unii părinți ar putea fi mai aplecați spre reculegere si rugaciune euharistică.Dacă sunt doritori, va rog sa dați mesaj in privat”.

Părintele mai spune că biserica deține un spațiu la demisol de vreo 30m2 și a hotărât să-l amenajeze cat mai propice pentru cei mai mici, cu covoare de cauciuc pe jos si multe jucării. De asemenea, acolo va exista si posibilitatea de a urmări audio/video slujba în timp real printr-o plasmă si boxa aferentă.

Anunțul făcut pleacă de la disconfortul creat de copilașii prezenți la slujbă.

Una dintre situațiile întâlnite în timpul slujbelor este aceea că, pe bună dreptate, oamenii doresc sa se roage, să se reculeagă în biserică. De aceea trebuie sa fie liniște cât mai deplină. Situația se complică atunci când vin familiile care au copii mici. Și ei doresc să participe la slujbă. Și ei doresc ca ai lor copii sa se obișnuiască cu slujbele sau măcar să se împartașească”.