Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică-Etnografie, în colaborare cu Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani și cu Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani, organizează, în data de 14 ianuarie 2022, începând cu ora 11.00, activitatea culturală intitulată „Eminescu… aeterna poetica”.  

Spiritul lui Eminescu dăinuie. Genialitatea lui răscolește și azi generații de tineri, care îl descoperă și îl redescoperă pe poetul plecat spre lume de pe plaiuri botoșănene. Omagierea lui nu poate fi niciodată excesivă. Astfel încât momentele artistice ce au ca sursă de inspirație creația eminesciană, susținute de Corul Liceului de Artă coordonat de prof. Alexandru Mocanu, de elevul Teodor Gireadă, îndrumat de prof. Mihaela Arhip, alături de realizarea unei expoziții de artă plastică cu lucrări ale elevilor Liceului de Artă, coordonați de prof. Genoveva Dolhescu, precum și ale elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 11, îndrumați de prof. Alina Gavril, vin să aducă o dată în plus în prim-plan amintirea unui Eminescu fără vârstă și fără sfârșit.

Iubitorii de muzică, de poezie și de artă plastică sunt așteptați la sediul Muzeului de Etnografie din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 50, activitatea derulându-se cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.