Videoclipul realizat pentru poezia ,,Lacul” scrisă de Mihai Eminescu, dar creată muzical de Șerban Ciurea, un român stabilit în Los Angeles,  s-a bucurat de un impact deosebit pe canalul de YouTube, Televiziunea Adolescenților. Piesa a fost încărcată pe Youtube, chiar de ziua poetului, videoclipul surprinzând imagini filmate la lacul cu nuferi de la Ipotești.

Câteva aprecieri, iată:

Profesoara de limba română, Ana Maria Gomboș, de la Herăști, Giurgiu a ascultat melodia și a spus imediat: ,,Superb! Voi folosi piesa la clasă, la predarea textului liric. Am dat like. Aș da super like”.

Mama unei fetițe de 12 ani i-a sugerat chiar fiicei sale s-o propună pentru ora de limba română: ,,L-am văzut, l-am apreciat și chiar mă gândeam că îl poate prezenta Maria la ora de limba română”. 

Cătălina Matfeev, o româncă ce a locuit vreme de câțiva ani în Italia, a rămas impresionată, de asemenea, de videoclipuil postat:  ,,Deosebit…te lasă fără cuvinte! Felicitări” .

Jurnalista Mirela Ciorogar, cea mai bună prezentatoare de știri din Botoșani, în opinia reporterilor Buzz,  a adresat felicitări, iar profesoara Alexandra Veronica Stroe a comentat: ,,Felicitări! Minunată realizare!❤📖”.

Aprecieri au venit și de la oameni cunoscuți precum Adrian Enache, Titus Andrei, personalități care știu de existența redacției Buzz și care apreciază activitatea media realizată de niște copii.

Câteva idei despre muzicianul Șerban Ciurea. A fost chitarist într-una dintre primele formații de chitare electrice românești, Entuziaștii, prima care a lansat un disc la Electrecord. În 1971, Șerban Ciurea s-a stabilit în Los Angeles, combinând muzica cu pedagogia. A ajuns să fie felicitat personal, chiar de președintele Barack Obama! Un material despre Șerban Ciurea aici.

Videoclipul realizat pentru această piesă este un concept realizat de jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu. Cei doi sunt traineri în tabăra de jurnalism Ai Noștri Tineri, un proiect al Asociației Buzzmedia. Video-ul propus, chiar pe 15 ianuarie, este doar o primă idee dintr-un proiect de sine stătător al celor doi, împreună cu micii reporteri ai redacției Buzz.