Anul ce tocmai a început va sta, la redacția Buzz, sub egida Eminescu – jurnalist. Departamentul de activități al redacției a venit cu această idee, plecând de la faptul că micii reporteri înșiși au aflat despre calitatea de jurnalist a lui Eminescu de la Buzz.

Acesta lucru i-a determinat să promoveze și să susțină în rândul colegilor de generație faptul că Mihai Eminescu nu a fost doar un poet.

”Puțini colegi și prieteni ori amici, ca să nu spun că nu prea am întâlnit, știu că Eminescu a fost un mare jurnalist. Noi, la Buzz, știm asta încă de la prima ediție a taberei de jurnalism, dar și ca urmare a activităților de documentare pe care le facem frecvent. Fiind și o redacție a copiilor, considerăm cu atât mai important ca noi să fim cei care îi facem pe cei mai tineri să afle aceste informații sau să le dezvolte”, a spus Denisa Franț, președintele Departamentului de activități al redacției Buzz.

Cu această ocazie, copiii-reporteri au gândit un program de acțiuni și activități care să ajute la informarea și promovarea calității de jurnalist a lui Eminescu.

”Vrem să facem un concurs de eseuri, de relatări, fotografii pentru copiii din afară, atât din Botoșani, cât și din alte județe prin care cei care se vor înscrie să se documenteze înainte de toate despre această meserie pe care Eminescu a avut-o. Noi, la concursul de jurnalism și la tabăra noastră, dorim să organizăm acțiuni speciale menite să promveze acest lucru. Ne mai propunem, dar rămâne să vedem și cum va evolua pandemia, să organizăm chiar de ziua presei, pe 3 mai, un eveniment mai puternic la care să adunăm tineri dornici să -l cunoască pe Eminescu”, a mai spus Denisa Franț.

La Buzz anul Eminescu -jurnalist își propune acțiuni și activități adresate copiilor și adolescenților, aceasta fiind o idee pe care micii reporteri vor s-o cultive pe viitor. Ei își propun ca fiecare an să-l dedice unei personalități, iar acțiunile și evenimentele pe care le vor face să aibă în centrul lor personalitatea respectivă.

”Ne dorim să urmărim lucruri mai puțin cunoscute de copii, iar cunoașterea să se facă într-un mod ludic, astfel încât informațiile să rămână în mintea și sufletul celor care vor lua parte la activitățile pe care le vom desfășura. Vor fi activități care vor promova personalitatea respectivă, atât pentru copiii de la Buzz, cât și pentru cei din exteriorul redacției”, a spus Ioana Matfeev, coordonatorul cercului de jurnalism ”Micii reporteri”.

În cadrul cercului amintit se desfășoară de 5 ani o tabără de jurnalism intitulată sugestiv Ai noștri tineri, și asta deoarece un scop al ei este ca activitățile desfășurate să aibă amintirea jurnalistului Mihai Eminescu. De asemenea, de șapte ani, are loc anual concursul de jurnalism ”Botoșani, Orașul Meu Drag -B.OM.D”.