O dilemă a elevilor dintotdeauna este: ,, Ce voi face cand voi creste?”.  Nu este o intrebare retorica, ci una cu o greutate. Aceasta decizie, de obicei, pica pe umerii neantrenati ai adolescentilor cuprinsi intre varstele 14-15 ani. Și e dificilă deoarece aceasta alegere iti va determina viitorul.

De când sunt mici copiii isi spun că ei când vor crește mari, își doresc tot felul de meserii, de la  astronaut, doctor sau judecator.

Adevărata alegere vine mai tirziu cand conștientizezi că de această decizie depinde viitorul tau. Unele criterii de acceptare a facultatii sunt determinate de propriile preferinte, de alegerile parintilor sau de job-ul de vis.

Nechifor Emanuela, 18 ani ne a declarat: “Motivele care m-ar determina sa aleg o anumita facultate ar fi domeniile de specializare pe care le are, renumele, legaturile pe care le are cu mediul extern si distanta dintre mine si locul unde este amplasata”. 

In schimb motivele Iuliei Stefania Jugariu, 18 ani sunt: “Dorinta de a profesa intr-un domeniu care imi place si satisfactia de a mi indeplini visele dupa toata munca depusa in toti anii de invatamant”.

Zancanu Dumitrita-Daniela, 18 ani spune ce a determinat-o pe ea să aleagă o anume facultate. “Pasiunea este cea care m-a indrumat  alegerea facultatii. Consider ca este esentiala orientarea spre un anumit domeniu in functie de ceea ce am fi dispusi sa facem o viata intraga”.