În perioada 16-17 februarie, la Botoșani, în Uvertura Mall, a fost organizat un curs de prim ajutor în caz de înec sau blocarea căilor respiratorii.

Acest curs s-a desfășurat în memoria lui Luca Vlașin, băiețelul care, din păcate, din cauza blocării căilor respiratorii, a murit la vârsta de doi ani.

În urma acestui trist eveniment, părinții băiețelului au decis să înființeze ,,Părinți salvatori”, o organizație cu scopul de a ajuta părinții care s-ar putea confrunta cu astfel de situații, in ideea de a știi cum să reacționeze corect și ce pot să facă.

Supranumit ,,profesorul salvatorilor de vieți ,Vasile Vlașin,tatăl lui Luca,nu se limitează numai la aceste fapte bune. Acesta îndeamnă oamenii să doneze câte 2 EURO prin SMS,la MINUNI 8844 pentru achiziționarea de echipamente de specialitate pentru a oferi o șansă la viață copiilor care sunt în pericol, ,,șansă pe care Luca nu a avut-o”, după cum spune bărbatul.

De asemenea, Luca nu a putut fi salvat din cauza lipsei de echipamente care l-ar fi putut ajuta să își revină.

Banii mai pot fi donați și pentru a ajuta copiii de toate vârstele să poată plăti tratamentele necesare pentru a se putea vindeca de boala de care suferă. Cel mai recent caz este al unei tinere în vârstă de 18 ani, suferind de leucemie.

Vasile Vlașin nu încetează niciodată să facă fapte bune, deoarece, pentru el, decesul fiului său a fost extrem de dureros.

Bărbatul spune că nimeni nu trebuie să se mai întrebe vreodată ,,cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?”