Gata cu petrecerile de apartament. Ne putem sărbători zilele de naștere la locuri mai speciale din oraș și nu numai.  Putem visa deja la banchetul de clasa a 4-a, a 8-a și a 12-a. Putem petrece mai mult timp afară, mai ales ca și ziua se lungeste in aceasta perioadă. Ne vom putea îmbrățișa fără frică și vom merge la spectacole, stând unul lângă altul. Și asta deoarece starea de alerta nu se mai prelungeste incepând cu data de  9 Martie.

Practic, sunt doi ani de când a fost declarată starea de urgență și ulterior, starea de alertă din cauza pandemiei. Președintele României, Klaus Iohannis,  a anunțat, la finalul ședinței de la Cotroceni cu autoritățile că starea de alertă nu se mai prelungește în România după data de 8 martie.

De acum, oamenii pot călători fără certificat verde, chiar și în afara țării, masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe stradă, restricţiile în ceea ce priveşte orele la care se închid magazinele vor fi eliminate.  În mall-uri sau spaţiile comerciale vor fi eliminate culoarele speciale pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Nu este deocamdată clar dacă certificatul verde va mai fi valabil din 9 martie până la momentul în care va fi adoptat un act normativ care să încadreze din punct de vedere legal utilizarea lui.

Resctricțiile au fost eliminate datorită numărului scăzut de infectări din ultima perioadă. De acum depinde doar de noi sa ne protejăm și trebuie să nu uităm că virusul nu a dispărut.