Weekendul care urmează este unul aniversar pentru redacția Buzz, deoarece se împlinesc în această perioadă 11 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani.

Copiii-reporteri au pregătit pentru a marca acest eveniment un concert rock ce va fi precedat de un workshop muzical. Conferința muzicală intitulată “Ce rămâne după muzica?” va fi susținută de jurnalistul TVR, Doru Ionescu, iar recitalul extraordinar îi aparține lui Ovidiu Anton, câștigătorul selecției naționale Eurovision, 2016. Solistul a participat în acel an cu melodia “Moment of silence”.

Evenimentul va avea loc, sâmbătă, 12 martie, la Grand Irish Pub, începând cu ora 18.00.
A doua zi, duminică, micii reporteri îl vor intervieva, la redacția lor, pe Ovidiu, pentru emisiunea ”Remix” realizată pentru TVR 3 de Doru Ionescu.

Doru Ionescu este unul dintre trainerii invitați, an de an, în tabăra de jurnalism “Ai Noștri Tineri”  organizată de Asociația Buzzmedia.  Împreună cu el și editorul video TVR, Bogdan Sterpu, copiii au realizat în cadrul taberei de anul trecut un documentar didactic despre Botoșani. În această tabără mai sunt invitați și alți profesioniști ai Radioului public și Televiziunii Române: Camelia Banța, Larisa Avram și Claudia Nicolau.

Linkul unde poate fi urmărit documentarul amintit. https://www.youtube.com/watch?v=KVdX8Ov0Ix4&t=1s

Redacția Buzz a fost înființată în cadrul cercului de jurnalism “Micii reporteri” ce a pornit grație programului estival “BiblioVacanța” al Bibliotecii “Mihai Eminescu”.   În afară de ziarul tipărit cu apariții lunare, intitulat chiar așa, ziarul Buzz, copiii fac propriile emisiuni, fac reportaje, podcasturi, au un concurs de jurnalism etc.

Activitatea redacției poate fi urmărită pe
Facebook.com/miciireporteri
Instagram/_buzz_pentru_viitor
YouTube: Televiziunea Adolescenților
Soundcloud.com/VoceaBuzz