În data de 12 martie 2022, micii reporteri au sărbătorit 11 ani de jurnalism, joacă și educație la localul Grand Irish Pub, printr-un eveniment care a avut ca temă principală muzica. Publicul nu a fost format numai din micii reporteri, ci și tineri, adolescenți și adulți iubitori de muzică rock au ascultat conferința despre muzică susținută de Doru Ionescu, jurnalist TVR, dar și concertul de muzică rock susținut de compozitorul Ovidiu Anton, câștigătorul ediției Eurovision din anul 2016.

Pentru început, Ioana Matfeev, coordonatoarea redacției Buzz, a dorit să le spună câteva cuvinte despre Buzz publicului, pentru că, așa cum a declarat ea: ,,Nu doresc să țin un discurs, pentru că aș putea vorbi până dimineață despre Buzz„ , foarte frumos spus. Ioana a adresat mulțumiri celor care au sprijinit-o în înființarea acestei minunate redacții, în timp ce pe ecran derulau multe imagini cu diferite momente din activitatea reporterilor Buzz. Aceasta a vorbit, de asemenea, despre fosta noastră colegă, Karina Todireanu, acum pasionată de muzică, premiile câștigate de ea la diferite concursuri și festivaluri formând o colecție impresionantă. După această introducere, pe ecran a fost prezentat reportajul despre Karina, în care mai mulți reporteri Buzz au fost implicați. Publicul a fost impresionat de dedicarea Karinei pentru domeniul muzicii, dar și pentru jurnalism. Acesta este și motivul pentru care colega noastră nu a putut ajunge mai devreme la eveniment, deoarece a participat la festivalul ,,Mărțișorul Dorohoian„ , unde a și câștigat apoi marele trofeu al concursului.🎵

Apoi, jurnalistul Doru Ionescu, un om pasionat de muzică, despre care el are multe cărți despre istorie muzicală scrise, a susținut conferința despre muzică ,,Ce rămâne după muzică?„ , în care a vorbit despre istoria tuturor genurilor de muzică românești. Participanții la eveniment au primit, pe propria masă, mai multe bilețele pe care au trebuit să scrie răspunsul la întrebarea ,,Ce rămâne după muzică?„.

Ioana Ivaș a citit, după ce răspunsurile au fost gata, pe scenă, ceea ce cred persoanele participante la eveniment că rămâne după ce se termină muzica. Emoții, fericire, plăcere, flori, veselie sau oameni fericiți, răspunsurile pot fi foarte variate, dar fiecare are o părere diferită despre muzică.

După ce publicul a ascultat melodiile care le-au alcătuit tinerețea și s-au întors, pentru câteva minute, în adolescența veselă și lipsită de griji, a sosit momentul mult așteptat al serii, și anume concertul rock susținut de Ovidiu Anton. Pe muzica dată la maxim și în timp ce pe ecran derula ,,stema„ Anton ,toți iubitori de rock au cântat împreună cu Ovidiu, în sală creâdu- se o atmosferă veselă și plină de energie.

Weekendul Buzz a fost un eveniment minunat, în care reporterii Buzz și-au dat seama că munca pe care au depus-o aici, la redacția Buzz, nu a fost în zadar, atâta timp cât acum sunt niște copii curajoși, care știu să se exprime, care își pot exprima liber părerea.

La mulți ani, Buzz! La cât mai mulți reporteri!💛🎵