Cititul. O activitate pe care din ce în ce mai puțini copii o desfășoară. Fie că citim în timpul liber sau pentru școală, toate lecturile sunt importante pentru dezvoltarea noastră atât mentală, cât și emoțională.

De ce emoțională?

Pentru că de fiecare dată când citești o poveste, o întâmplare, o furtună de emoții sunt puse de către autor în acea carte, iar dacă acesta este un scriitor strălucit, vei simți exact ceea ce a vrut să transmită acesta.

Poți simți diverse sentimente atunci când citești, de la furie până la compasiune, însă cel mai important este să îți placă ceea ce lecturezi, pentru că în mod sigur pasiunea ta pentru citit va crește pe zi ce trece.

De ce trebuie să citim?

Este o întrebare pe care mulți copii și-o pun, în mintea lor, dar și cu voce tare, atunci când părinții le pun o carte în mână, sau când privesc lista de lecturi suplimentare pe care trebuie să le citească în cele trei luni de vacanță de vară. Mi-am propus să le răspund la această întrebare copiilor care se află în această situație.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să citești măcar 10 pagini în fiecare zi:

Dar nu numai tu te poți folosi de abilitatea de a citi. Mulți sfinți și teologi (persoane care se ocupă cu studiul teologiei, o activitate care studiază învățăturile lui Dumnezeu) au fost pasionați de acest domeniu și au scris multe cărți de învățătură teologică, pe care oamenii le folosesc și le sunt foarte utile acum.

Câțiva dintre aceștia sunt:

  • Sfântul Simeon Noul Teolog
  • Sfântul Ierarh Grigorie Palama, arhiepiscopul Tesalonicului
  • Sfântul Vasile de la Poiana Mărului
  • Sfântul Paisie de la Neamț
  • Sfântul Ierarh  Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului
  • Sfântul Ierarh Vasile Cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei
  • Sfântul Ierarh Grigorie Teologul, arhiepiscopul Constantinopolului.

În concluzie, nu trebuie să uităm niciodată că cititul este foarte important pentru fiecare dintre noi, orice vârstă am avea. După părerea mea, cititul este la fel de necesar ca hrănirea și consumul apei!

Așadar, lectură plăcută!📖😘